Ömer Koç

Ömer Koç

Güzel geçen sezonun ardından

Güzel geçen sezonun ardından

2014-2015 sezonu geçtiğimiz hafta oynanan maçlar ile tamamlandı. Ligin genel bir özetine göz atacak olursak ligde Anadolu takımları ile İstanbul takımları arasındaki makas oldukça daraldı. Son tabloya ve verilen mücadelelere bakılırsa her maç her sonuca gebe bir görüntü çizdi. Ligde göze batanlar, Galatasaray’ın çalkantılı bir sezon geçirmesine rağmen şampiyon olması, Başakşehir ve Bursa’nın güzel futbol ve yükselişi, sezon başında düşer denilen Torku Konyaspor’un futbolu ve sıralamadaki yeri, ligin yeni temsilcisi Mersin İdman Yurdu’nun pozisyonu ve attığı gol sayısı ve sezona Avrupa kupaları ile başlayan Karabük temsilcisinin lige vedası. Uzun bir sezonun ardından artık takımlar yeni sezon için planlamalarına başlayacaklar.

Torku Konyaspor adına çok güzel bir sezon oldu. Yeni stadyum, puan durumu ve oluşan tablo ortada. Torku Konyaspor’un bu sezon ki en önemli kazancı, oluşan futbol şehri imajı ve taraftar yapısı. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan 12 numara bence bu seneye damgasını vurdu. Bu takımın bir parçası olan bizleri de çok mutlu etti. Bu hava kesinlikle korunmalı, Konya deplasmanı korkulu rüya olmalı. Buraya hiçbir ekip rahat gelmemeli dolayısıyla seyir zevki yüksek maçlar şahit olmalı  Torku Arena. Yüksek tempo maçlara da kaliteli kadrolarla ulaşılır. Torku Konyaspor’un yapması gereken de bu tempoya dayanacak bir kadro oluşturmak. Önümüzdeki sezon yabancı sayısının da  14’e çıkarılması kulüpleri mali açıdan oldukça rahatlatacaktır. Zira yerli futbolcuların Süper Lig seviyesinde olanları kulüpleri mali açıdan oldukça zorluyor. İster istemez göze batan yerli futbolcuları bu sezon tüm Anadolu kulüplerinde görebiliriz. Kasımpaşa ekibinin önemli yerli futbolcularına kulüp bulmalarını istemesi bunun bir göstergesi. Adem Büyük, Veysel Sarı, Tunay Torun gibi isimler yerli olmaları nedeniyle büyük kulüplerin uzun süre transfer dosyalarında yer almışlardır.

Torku Konyaspor’un transfer komitesi ve scout ekibinin uzun zamandır ülkeden uzak araştırmalar yaptığını biliyoruz. Bu bağlamda Fildişi Sahili uyruklu 3 adet yeteneğin Konya’ya getirileceği ve deneneceği duyumlarını da almış bulunmaktayız. Bu haberleri alınca Johnson’lı  Youla’lı Gençlerbirliği geldi aklıma. Neden olmasın?

Torku Konyaspor’dan taraftarın en büyük beklentisi Süper Ligde kalıcı kemik bir takım oluşturulması. Asansör takım değil de rakiplerin korkulu rüyası olan bir Konya. Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU’ndan dolayı siyasi olarak da hareketli günler geçiren Konya şehri Başbakanımızda olduğu  gibi takımını da zirve de görmek istiyor. Hedefleri olan profesyonel bir takım. Bu sezon bu hedeflere ulaşmak adına çok güzel işlere imza atıldı. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ömer Koç Arşivi
SON YAZILAR