Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

“HALİS” MUHLİS AYIP “VAR”

“HALİS” MUHLİS AYIP “VAR”

Türk Futbolu TFF ve MHK’nın katkılarıyla o kadar ilerledi ki artık gözle görünmüyor, bağırsan duymuyor, ardından koşsan yetişilmiyor ve gittikçe uzaklaşıyor. Pazar günü oynadığımız Trabzonspor karşılaşması ile bunu net bir şekilde tecrübe edinmenin hüznünü/gerginliğini yaşıyoruz hep beraber. Akıl alır gibi değil önümüzde yatan bu tablo… Uzun uzadıya yazacağımız, konuşacağımız bu tabloyu aslında kısaca izah etmek hepimiz için en doğrusudur ki o da ancak “YAZIKLAR OLSUN” ile mümkündür.
 
Yazıklar Olsun ki; Konyaspor’un taraftarı önünde galibiyet alabilmek için oynadıkları iyi futbolu, verdikleri emeği VARIYLA YOKUYLA hiçe saydılar.
Yazıklar Olsun ki; Yanlış kararların hiçbirinde böylesine tepki göstermeyen Aykut KOCAMAN’a “Tribüne yollarım” diye tehdit edip ortamın gerilmesini çok iyi sağladılar,
Yazıklar Olsun ki; Kocaman’ın da ifade ettiği gibi “Güçlünün yanında” olmayı tercih ederek alt ve orta sıralarda savaş veren ANADOLU takımlarını bir de bizim maçımızda hançerlediler,
Yazıklar Olsun ki; Son dakika yaşanan Penaltı pozisyonun görmezden gelip VAR’a dahi gitmeyecek kadar art niyet beslediler,
Yazıklar Olsun ki; Şampiyonu, ikinciyi ve üçüncüyü, Avrupa’ya gidecek olanı, alt lige düşecek olanı, her fırsatta elinden ekmeği çalınacak olanı yine doğrudan ya da dolaylı olarak kendilerinin tespit ettiğini tüm ülkeye izlettiler.
Yazıklar Olsun ki; “Yazıklar Olsun ki” başlığıyla yazacağımız daha çok fazla konu, çok fazla isim var…
 
Hakikaten Yazıklar Olsun ki;
Bu nasıl bir hakemlik? Bu nasıl bir art niyetliliktir?
“Son dakika Trabzonspor 2 puandan olmasın aman, onların gücü var, onlar bizim ayağımıza taş olur değer, onlar bizi sokakta yürütmez” mi dediler acaba İŞE YARAMAYAN VAR sistemlerindeki konuşmalarında.
Karadeniz adamı tutkun olur birbirine, şimdi İstanbul’da Ankara’da bizi görenler, işimiz olduğu zaman yokuşa sürerler mi dediler acaba çok merak ediyorum.
Onca taraftar, Futbolcular, Teknik heyet herkes VAR VAR VAR diye isyan ederken, “VAR’a gitmek zorunda mıyım?” dedirten şeyin adı ne acaba? Korkaklık mı? Eyyamcılık mı? Yaranmak için yapılan bir Kaypaklık mı? Yoksa deli cesareti mi?
Ama yok… Hepsi olur belki de deli cesareti olamaz bu. Zira Cesur! olduğunu maç sonunda Medya sorumlumuz Seyit Ali GÜLCAN’a “Senin ağzını burnunu kırarım” diyerek ispatladı Halis Muhlis Türk Hakemi saygısız ÖZKAHYA…
 
Evet bu bir iddia olabilir. Ama kimse kusura bakmasın ki koskoca KONYASPOR, amacını ortaya koyan art niyetli birisi için böyle bir şey dedi diyerek ortalığa laf salmaz. Yapmıştır, demiştir ki böyle bir söz Konyaspor camiası tarafından zikredilmiştir.
 
Şimdi bu sözün sahibi Özkahya’ya soralım; Sen kimsin ya hu? Sen nesin? Necisin?
Sen ne hakla bir şehrin hakkını gasp edip, verdikleri emekleri hiç edip, bir de sana gösterilen HAKLI tepki karşısında böylesine mahalle ağzıyla sözler sarf edebiliyorsun? Bu saygısızlık, bu hadsizlik senin hakemliği beceremediğinin en büyük ispatı olmuştur. Saha içerisinde ne şekilde olduğunu hepimize ziyadesiyle gösterdin, saha dışı durum kontrolünde de seviyeni alenen ortaya koydun bu çıkışınla… Ayıp, Yazık, Günah…
 
*
Bir “Yazıklar olsun ki” de Trabzonspor taraftarının içerisinde (her takım taraftarı içerisinde olduğu gibi) olan ahlaksızlara gelsin… Sosyal medya üzerinden özellikle Konyaspor resmi sayfalarında yapılan paylaşımlara ağza alınmayacak küfürler sıralayan, deplasmanda hakem yardımıyla aldıkları 1 puan ile Şampiyonluklarını ilan etmiş gibi sevindikleri halde bizimle uzaktan yakından alakası olmayan konular üzerinden hakaretler sıralayan, Aykut Kocaman’ın özel hayatına dahi dil uzatan, kendi teknik patronları Konyalı olmasına rağmen Konya halkına içi boş ve terbiyesizce ithamlarda bulunan Trabzonspor taraftarını esefle kınıyorum.
“Haksız puan alacaksak hiç almayalım” diyen başkanları gibi bu puan karşısında üç maymunu oynayan bu cahil taraftar gurubu ortam germekten başka bir şey beceremeyen, iftiraları ile kendilerini tatmin eden azınlık olduklarını sergilemişlerdir.
Bize ne sizin şampiyonluk yarışında başka takımlarla olan mücadelenizden de o dönem bahsi geçen takımın teknik direktörü olan Kocaman üzerinden Konya halkına, tarihine, takımına kin kusuyorsunuz? Bu ne çirkinlik bu ne ahlaksızlıktır? AYKUT KOCAMAN KONYASPOR TEKNİK PATRONUDUR NOKTA!
Yine Stadyuma özel araçları ile gelen Trabzonspor taraftarı, Konyaspor taraftarı ile arabasını yan yana park edip maça girdi, maç sonunda arabasına olaysız, kavga gürültüsüz araçlarına binip gitti. Bunu başka hangi stadyumda görebilirsiniz? Onlarca deplasmana gittim, özel aracımız ile stadyum çevresine yaklaşmadık bile. Bu bizim saygımızdan, olaysız ayrılmanız ise bizim hoşgörümüzden. Buna rağmen sosyal medya üzerinden bol keseden atma hakkını kendinizde görmek ne haddinize? Alın 1 puan sizin olsun, isterseniz 3 puan alın, ama hepsinden önce ders alın ders.
 
*
Özetle bu maçta “HALİS” MUHLİS AYIP “VAR”
Hak yok, Düşünce yok, Düzen yok, Anlayış yok, Saygı yok…
Korku var, Plan var, Sistemsiz bir sistem var, işe yaramayan bir de VAR var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR