Kasım Göçer

Kasım Göçer

Hep kazanmak isteyip de berabere kalan takım!

Hep kazanmak isteyip de berabere kalan takım!

Konyaspor kazanmayı çok isteyen ancak hep berabere kalan bir takıma dönüştü. Üst üste dördüncü ve toplamda beşinci beraberlikle bu alanda lider gidiyor. Konyaspor kazanmak için çabalıyor, uğraşıyor ancak bazen imkanlar potansiyel ile sınırlı kalıyor. Konyaspor'un hala sırtı yere gelmedi gelmesine de oynadığı son dört maçta dört beraberlik yerine iki galibiyet iki mağlubiyet alsa puan cetvelinde daha yukarıda olacaktı. Her şeye rağmen mağlup duruma düştükten sonra Alanyaspor karşısında kazanılan bir puan kötü mü? Değil.

AWAZİEM'İN GÖNLÜ RAZI OLMADI

Konyaspor Alanyaspor'a yenilmek üzeriydi ama kabul edelim, yenilgiyi hak edecek oyun da oynamadı. İki topu direkten döndü. İyi pozisyonlar yakaladı. Sehic'in de çıkardığı iyi toplar var. Yine de beraberlik daha adil bir sonuç oldu. Konyaspor'un kaybetmesine hem gönül hem de Awaziem razı gelmedi. Öyle ki Awaziem önce topu elle tutup Konyaspor'a faul kazandırdı, sonra da faul atışından gelen topu tereddüt etmeden kendi kalesine gönderdi.

DURAN TOPLAR GÖZE BATTI
Alanyaspor özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında duran toplardan çok etkili oldu. Alanyaspor'un golü kornerden geldi. Ofsayt gerekçesiyle iptal edilen Alanyaspor golü de yine bir duran top organizasyonuydu. Golde Fatih Aksoy'un kafa vuruşuna çok fazla yapılabilecek bir şey olmasa da ön direğe atılan duran topları Konyaspor savunmasının alamaması ve Alanyaspor'lu oyuncuların bu topları sürekli arkaya aşırması göze battı.

KALECİ ZAMAN ÇALDI KART GÖRMEDİ
Serkan Kırıntılı ıslıklar altında oynadı. Konyaspor taraftarının sürekli protestosuna maruz kaldı. Öne geçtikten sonra topu oyuna sokmak istemedi, zamana oynamak için su içti, ayakkabısının bağcıklarını yeniden bağladı, eldivenlerini çıkardı taktı, topa geldi vurmadı, takım arkadaşlarına kızar gibi yaptı, zamanı çaldı, çaldığı zaman yetmedi, takım arkadaşından golü yedi ama bir türlü Konyaspor'lu oyunculardan gol yemedi. Hele ki beraberlikten sonra Cikalleshi'nin kafa vuruşunu öyle bir çıkardı ki, akıllara zarar. İyi kaleci, kabul edelim.

SERDAR GÜRLER'DEN İYİ SİNYALLER
Konyaspor'da sahanın belki en iyi ismi Serdar Gürler'di. Serdar Gürler eski günlerine dönüş sinyalleri veriyor. Serdar sorumluluk aldı, risk aldı, zaman zaman takımı tek başına hücuma kaldırdı ancak hücumda kendisine ayak uyduracak bir oyuncu bulamadı. Ahmet Hassan fazla hareketsiz kaldı. Cikalleshi girdiğinde ise oyun çoktan kaos futboluna doğru evrilmişti. Konyaspor sadece Serdar'ın kanadından hücum etti. Serdar sağda oynarken sağdan, sola geçtikten sonra soldan, fazla mesai yaptı. Diğer kanat ise sanırım dinlenme günündeydi.

MAÇI KAZANMAK İÇİN MPOKU HAMLESİ
Konyaspor topsuz oyunda çok yumuşak kalıyor. Orta sahasının savunmada daha sert olması lazım. Orta sahadaki bu zaafa rağmen İlhan Palut oyunu kazanmak için risk almaktan çekinmiyor. 0 – 0 biten ilk yarının ardından ikinci yarıya Soner'in yerine Mpoku ile başlaması maçı kazanmak istediğini gösteriyordu. Gününde olmayan Endri'nin yerine de Rahmanoviç'i aldı. Mpoku hücuma bir hareketlilik kattı. Rahmanoviç için aynı şeyi söyleyemem. Gol biraz, şans talih golü olsa da Mpoku hamlesinin Konyaspor'a gol bulmak için gerekli aksiyonu sağladığını söyleyebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR