Murat Güçlü

Murat Güçlü

Hoca

Hoca

Ahmet Davutoğlu hocamız görevi bıraktı. Ak Parti’nin olağanüstü kongreye gideceğini ve kendisinin aday olmayacağını beyan etti. Ak parti 22 Mayıs’ta olağanüstü kongre yapacak ve Davutoğlu sonrası yeni bir genel başkan seçerek yoluna devam edecek. Hoca kongre sonrası Başbakanlık görevini de bırakacak.

Ak Parti genel başkanlığı ve başbakanlık gibi zor bir görevi, üstüne üstlük bir de Erdoğan gibi güçlü bir liderden devralarak, üstlenen Davutoğlu ateşten bir gömlek giymişti. Bu görevini layıkıyla yerine getirdi. Ak Parti’nin herhangi bir dağınık görüntü vermesine mahal bırakmadı, hem emaneti üstlendi hem de emanetçi olmadı. Gece gündüz demeden hem ülkesi hem partisi için çalıştı. Erdoğan sonrası genel başkanlık koltuğuna gelen Davutoğlu, 2 kritik genel seçim yaşadı. Özellikle 1 Kasım seçimlerinden Ak Parti tarihinin en yüksek oyunu alarak alnının akıyla iktidar olarak çıktı.

Bu değişim Ak Parti’ye oy kaybettirmez, Ak Parti içinde kriz olmaz, Hoca veya kurucu ağabeylerden kimse yeni bir parti kurmaz, Erdoğan’ın liderliği tartışılmaz. Bunlar ne kadar doğruysa Ak Parti tabanının da kalbinin kırıldığı o kadar hakikattir. İnsanlar Hocayı sevdi hem de çok sevdi. Hocanın görevi bırakması hatta görevi bırakmasından ziyade görevi bıraktırılma usulü tabanı üzdü. Bu hareketin lideri Erdoğan’dır. Bu malumun ilamıdır. Kimse Erdoğan’a rağmen veya ona karşı yahut onun rızası hilafına Ak Parti genel başkanlığı koltuğunda bulunmaz, bulunamaz. Hocaya da çekil denilirse çekilir. Hem de görüldüğü üzere hiçbir kırgınlık, küslük, hırçınlık görüntüsü vermeden, kendine yakışan bir edeple çekilir. Bu değişim daha uygun bir şekilde yerine getirilebilirdi.

Hele görevi bırakacağının açıklanmasından sonra sözüm ona Erdoğan yandaşlarının Hocaya attıkları çamurlar kırılan kalpleri daha da yaralamakta. Bunlar bu harekete yakışmaz. Kimsenin bunlara prim vermemesi gerekir.

Taşkentte başlayıp Başkentte Başbakanlığa kadar uzanan başarılarla dolu bir hayat. Değerli ve başarılı bir akademisyen. Temiz ve çalışkan bir siyasetçi, vakur bir devlet adamı. Yanlışları, hataları var mıdır, vardır. Herşeye rağmen insanlar Hocayı sevdi… Halkın bir insanı sevmesini küçük görmemek gerek. Hocanın bu ülke için daha yapacağı çok şey var.

Bundan sonraki süreç muhtemelen başkanlık sistemi ve yeni anayasa olmak üzere ülkenin temel yapısal konuları ile ilgili hızlı ve köklü değişimlerin yaşanacağı bir süreç olacaktır.

Başta mazlum milletlerin umudu olan Türkiye ve Ak Parti için bu değişim sürecinin hayırlı olmasını, hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR