Kasım Göçer

Kasım Göçer

Hoca, yönetimle arasına mesafe koysun

Hoca, yönetimle arasına mesafe koysun

Türkiye’de işler kötü gidince yönetimler faturayı ilk hocaya keser. Bu sebeple yöneticilerle teknik direktörler dost olamazlar.  Mustafa Reşit Akçay’ın en büyük hatası yöneticilerle dost olmaya çalışması oldu.

Yapılan on beş transfere ses çıkarmayarak Mustafa Reşit Akçay hatayı başta yaptı. Bu oyuncuları Mustafa Reşit Akçay’ın istediğini hiç sanmıyorum.

Aykut Kocaman’ın gelişiyle taklacı menajerlerin kulüpten ayağı kesilmişti. Aykut Kocaman’ın gitmesiyle bu menajerler ve birlikte çalıştığı ortakları neredeyse parti verecekti. Aykut Hoca’nın gitmesini 15 transfer yaparak kutladılar.

Bunun yanında Mustafa Reşit Akçay takımın genel karakterine uymayan bir gömlek giydirmeye çalıştı. Defansif özellikleri güçlü takımı bozarak ofansif bir oyun oynatmaya zorladı. Sonuçta ne savunabilen ne de hücum edebilen bir takım ortaya çıktı ve Atiker Konyaspor hızla küme düşme hattına doğru gitti.

Coşkuyla transferler yaparak kasayı boşaltan yönetim kötü gidişat karşısında faturayı hocaya kesti. Takımın durumunu düzeltebilmek için eski oyun sistemine dönebilecek bir hoca aramaya başladı.  Çare olarak Aykut Hoca’nın yardımcısı Ömeroviç’i getirmeyi düşündüler. Ancak Fenerbahçe’den izin çıkmayınca Mehmet Özdilek ile anlaşıldı.

Mehmet Özdilek’in daha önce çalıştırdığı kulüpler,  takım savunması anlamında büyük zafiyetler yaşadı. Dolayısıyla  Mehmet Özdilek’in çalıştırdığı takımlarda çok düşük puan ortalaması çıktı.

Ancak Mehmet Özdilek iki yıldır takım çalıştırmıyor.  Türk teknik direktörlerin en büyük sorunu kendilerini geliştirmemeleri. Bir sezon içinde iki üç takım değiştiren Türk teknik direktörler kendilerini değiştirmenin geliştirmenin yollarını aramazlar.

Eğer Mehmet Özdilek bu iki yılı boş geçirmediyse başarılı olabilir. Bu açıdan çalıştırdığı kulüplerdeki kötü istatistiklerine bakarak kendisine ön yargılı yaklaşmayı doğru bulmuyorum.

Mehmet Özdilek ilk sınavı Osmanlıspor maçından başarıyla çıktı. Mustafa Reşit Akçay ile oyuncular arasındaki iletişimin iyi olmadığı dışarıdan bile hissediliyordu. Maç sonu görüntüleri baktığımızda Mehmet Özdilek ile oyuncular arasında güzel bir elektrik oluştuğu anlaşılıyor.  Saha içinde görünen ilk fark burada…

Ali Çamdalı’nın takıma dönüşüyle Atiker Konyaspor ideal kadrosuyla maça çıkmış oldu. Maça çıkan on bire bakacak olursak transfer politikasındaki yanlış net olarak ortaya çıkıyor.

Üç gidenin (Vukoviç, Douglas, Bajic) yerine gelen üç gelen (Filipoviç, Ferhat, Eze) dışında sadece Mehdi ilk onbirdeydi. Üç gidenin yerine gelen üç gelen dışında on iki transfer daha yapıldı. Gerisini siz düşünün.

Mehmet Özdilek Konya’da başarılı olacaksa Aykut Kocaman’ın yaptığını yapacak. Beceriksiz yöneticileri işine karıştırmayacak. Yönetimle arasındaki ciddiyeti ve mesafeyi koruyacak. Kulübün kasasını boşaltmaya çalışanlara izin vermeyecek.

Maça gelirsek; Osmanlıspor karşısında Atiker Konyaspor özellikle  ikinci yarı başından gole kadar bölümde iyi bir oyun ortaya koydu. Golden sonra daha temkinli oynadı. İlk yarı Ferhat’ın ofansif katkısının yetersiz kalması sebebiyle Mehmet Özdilek Eren’i oyuna aldı. Eze’nin yerine Musa girerken Miloseviç’i en ileride kullandı. Gol kalecinin hatasından gelse de Atiker Konyaspor ikinci yarı kazanmayı hak edecek bir oyun oynadı.

Mehmet Özdilek’in avantajı önünde nispeten daha kolay bir fikstür olması. Önümüzdeki haftadan sonra taraftar da sahaya dönecek. Devre arasına kadar yapabileceğinin en iyisini yapıp kadro konusunda bir karara varmalı. Bu takımdan gönderilmesi gereken yönetimin aldığı pek çok oyuncu var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR