Kasım Göçer

Kasım Göçer

İki farklı yarıda iki farklı futbol

İki farklı yarıda iki farklı futbol

  Kupada eşleşen Kasımpaşa ve Atiker Konyaspor kupa maçları öncesi ligde birbirlerini tartma fırsatı yakaladı. Ancak oyunun ilk yarısı ve ikinci yarısında oynanan futbol birbirinden o kadar farklıydı ki bu futbol üzerinden önümüzdeki kupa maçları için bir çıkarım yapmak ya da öngörü de bulunmak mümkün değil. Sanırsınız ilk 45 dakikada oynayan takımlar gitti, maçın devre arasından sonra aynı formalar altında iki farklı takım sahaya çıktı.

     İlk yarıda oyunun ilk beş altı dakikasından sonra Atiker Konyaspor, pas kontrolünü ele geçirdi. Kasımpaşa ilk kırk beş dakikalık  bölümde Konyaspor’un pas oyunundaki  üstünlüğünü kabul etmek zorunda kaldı, kendi yarı alanında rakibini karşılayıp alan daraltmaya, Eduok  ve Koita‘yı uzun toplarla rakibin arkasına kaçırmaya çalıştı.

      Atiker Konyaspor ise ilk 45 dakikada rakip alanda bol pas yaparak pozisyon aradı. Savunmadan dönen topları almak için önde baskıyı artırınca golü buldu. Koita ilk yarı biterken Konyaspor savunması arkasına sarktığı pozisyonu değerlendiremeyince Atiker Konyaspor devre arasına 1-0 önde gitti.

     İlk yarı tümüyle Atiker Konyaspor üstünlüğü ile geçildikten sonra ikinci yarı bambaşka bir futbol izledik. Bir kere Kasımpaşa önde basarak Atiker Konyaspor'un geriden oyun kurmasını önledi. Kasımpaşa önde basarak arkada geniş alan bıraksa da Atiker Konyaspor, bu baskının etkisiyle üç pas yapamaz hale gelince Kasımpaşa savunmasının arkasındaki boşlukları kullanamadı. Kasımpaşa kazandığı topları hiç oyalanmadan dikine kullanmaya çalıştı. Özellikle Atiker Konyaspor'un sol savunmasını felce uğrattı. Kasımpaşa kazandığı topları o kadar hızla ileri kullandı ki Atiker Konyaspor  çoğu zaman alan savunması  için pozisyon alacak vakit bulamadı. İlk yarı güvenli paslarla ileri çıkan takım gitti, dağınık ve pozisyon almakta zorlanan,  pas bağlantıları kopmuş bir takım geldi.

    Aykut Hoca yorulan Fofana yerine Halil İbrahim ‘i oyuna aldı. Ayrıca pas trafiğini yeniden sağlayabilmek için Volkan Fındıklı yerine Ali Çamdalı'nı aldı. Jonsson Hora değişikliği ile gol için riski artırdı. Ancak bu değişiklikler de Kasımpaşa'nın hızlı hücum ve driplinglerine karşı çare olmadı.

    Kasımpaşa ikinci yarıda önde basması ve dikine paslara dayalı saldırgan oyunuyla Atiker Konyaspor'u abandone etti. Pek çok pozisyon yanında bir gol buldu, bir penaltıdan da yararlanamadı. Konyaspor ise ilk yarı oynadığı oyununun hatrına bir puanı zor kurtardı diyebiliriz.

   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR