Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

İki kürsü iki hareket

İki kürsü iki hareket

Türkiye Büyük Millet Meclisi milleti temsil makamıdır. Makam sahipleri yani millete vekalet edenler orada millet adına, millet için konuşurlar. Sokakta, kahvehanede öylesine bir mevzu konuşuyormuş gibi el kol hareketleriyle meclis kürsüsünden seslenilmez. Kimsenin ahlak bekçisi falan değiliz, konuşurken el kol hareketi yapıyor, yapmıyor diye takip edecekte değiliz. Ama bir milletvekili hele bir parti lideri hele bir de meclis kürsüsünde abuk sabuk harekette çekmemeli diye düşünüyorum.

Siyasal iletişim konusunda sanki her geçen dönem daha kötüye gidiyoruz. İletişim alanları geliştikçe ve çeşitlendikçe iletişim kabiliyetimiz aksi yönde ilerleme kaydediyor gibi.

Garip tik tok videolarıyla çağı yakaladığını ve sosyal medyanın, kitlelere ulaşmanın yolunun da bu olduğunu düşünen bir millet haline gelince siyasilerin refleksleri de tik tik videolarına benzer tabi…

Biri de çıkıp konuşmanın heyecanıyla istenmeyen bir hareket gerçekleşti özür dileriz falan der mi diye bakındım ama… Ne gezer… Gelen açıklamada bu  "Genel Başkanımız elini elinin sırtına vurmuştur. Sırtına yük bindirmek anlamındaki vücut dilidir. Hiçbir gruba karşı yapılmadı." Yani birimiz çıkıp bir chpliye bu hareketi yapsak sonra da yahu sırtımıza yük bindi onu anlatıyoruz desek problemsiz dağılır mıyız? Yanlış yaptık özür dileriz demek bu kadar zor mu?

Geçtiğimiz günlerde bir ödül töreni vardı… Medya camiası her zamanki gibi keller yağırlar birbirini ağırlar modunda hediyeleşmişler. Ve daha önce başka bir "ağırlama"da kendi kendine muhalif siyasi içerik üretmeye, terör sempatizanlarına sempati açıklamaları yapmaya başlayan birine Tamer Karadağlı’nın "al ödülü de bi git gari" minvalinde yaptığı hareketi bu törende bir başkası tarafından "ti" ye alınmış. Tiye alan kim? Bir dizide teröre karşı mücadele eden bir kahramanı canlandıran kişi… Yani o kadar bölüm sonra role bile girememiş. Ben arkadaşı tebrik ediyorum. "Siz kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz biz buyuz" demiş aslında bizim mahalleye. Sen güzel bir dizi yap, terörün, terörü kimlerin beslediğinin analizini yapmaya çalış, ülkeyi nasıl karıştırmak istedikleri anlatmaya çalış, sonra başrol oyuncun çıksın seninle, senin zihniyetinle dalga geçsin. Bizim mahalleye müstahak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR