Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

İşine Gelmez Birilerinin

İşine Gelmez Birilerinin

 

Acılar her dem büyüyor. Her gün Büyüyen acılar insanda hem daha fazla şey söylemeyi belki gerekli kılıyor ama bir taraftan da hem de susup biraz düşünmeyi gerektiren bir hal sergiliyor.

Acılı anaların gözyaşları ne bu sızıyı bastırıyor ne de ortadan kaldırıyor. Çünkü bir yerde insanlar ölüyor.

En acısı da bu zaten .

Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler, Türkiye-İsrail ilişkileri ki o da bütün yaşananların sorumlusu olan İsrail bundan zaten şüphe yok. ..hiç bir zaman iyi olacağa benzemiyor. ...Gazze'de yaşananlar ve Türkiye’yi ilgilendiren konulardaki bağlantıları her şeyi özetliyor.....

 İran ve Suriye’nin bölge dengelerindeki rolü zaten ortada. ..

Türkiye için son derece zorlu bir dış politika sürecinden geçirdiğini biliyoruz. ..Rabbim AKP ye güç kuvvet versin ...Duamız gecesini gündüzüne katan bu hükümetle ....Bir tarafta Çatı işleri diğer tarafta nankör topluluklar , bir tarafta can denilen insanlara Başbakanın canı teslim edilmiş ve darbenin en büyüğü yapma gayretleri sergilenmektedir.

 İş sadece dış güçler değil

Dışarıdan beslenen terör eylemlerinde artış olacağı muhakkak ....

 İnsanın içini yakan acılara birileri hep sevinme gayreti gösteriyor.

Terör olaylarından sonra bir çok tartışma konusu vardı ...Çünkü ağzı olanın konuştuğu bir ortam hep sevildi. ..ama şu hiç düşünülmüyor; Herkesin kendisini içerisinde hissettiği bir tartışma ve uzlaşma ortamına ihtiyaç var . Hatta bu birçok platformda dile getirildi ama birilerinin hiç işine gelmiyor.

Sadece ihtiyaç olarak kaldı. Aksi takdirde ortak acıyı paylaşanlar arasında birliktelikler yaratılması yerine düşmanlıklar beslenmesinin altı çiziliyor.

Bu hükümete birçok şey söylendi..ama bilmezler ki polisi yaralayana aracını yakanlara Avrupa da neler yapılır ..Bunun araştıranlar tabloyu görürler Hâlihazırda sokakların manipüle edildiği ve öfke patlamalarının yaşandığı bu ortamdan, ortaklıkların paylaşıldığı bir ortama geçilmesi için  bütün çabayı kim gösteriyor bunu bilmek gerekir.

Şiddete karşı durmak ama kayıtsız ve şartsız karşı duruş

Ortak acıları unutmamak; aynı topraklarda yaşayan bu cennet vatanı soluyan herkesin görevi. Acı bir gelecek yaşamamak için herkes bu taşın altına elini koymalı ama bunu da göremiyoruz...Birileri hala çözümü çatılarda arıyor ...Ama bilmiyorlar ki Yarınlar Ak Günlerde mavi Gökyüzünde .....

Kalın efendim sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR