İstanbul’da Konya rüzgarı esiyor! Tüm dünya konuşacak

UNESCO’nun 2023 yılını Mevlana Yılı ilan etmesinin ardından tüm Türkiye’de ses getirecek etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda yapılan 750 kişilik Sema gösterisi büyük ilgi çekti.
İstanbul’da Konya rüzgarı esiyor! Tüm dünya konuşacak

UNESCO tarafından 2023 yılının “Mevlânâ Yılı” olarak takvime alınması nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, İstanbul Ayasofya Meydanı’nda vatandaşlara, yerli ve yabancı basın mensuplarına açık olarak oldukça büyük kapsamlı, çarpıcı ve etkisi yüksek bir etkinlik yapıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!


750 SEMAZEN AŞKLA DÖNDÜ


“Mevlânâ Gülşenine Davet - GEL” programı ile “Hz. Mevlânâ’nın Vuslatının 750. Yıldönümü” kapsamında; yurt içi ve yurt dışından toplam 750 semâzenin katılımı ile ses getiren bir Semâ Mukabelesi’ni düzenlendi. Ahmet Özhan ve Ömer Faruk Belviranlı, etkinliğin solist sanatçıları olarak sahne alırken; solistlere, klasik Türk ve Batı müziği enstrümanları ile bir de görkemli koro eşlik etti.

whatsapp-gorsel-2023-09-30-saat-21-13-17.jpg


BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


Sultan Ahmet Meydanı’nda Ayasofya (Ayasofya-i Kebîr) Camii önünde gerçekleştirilen etkinliğe İstanbullular’ın yanı sıra yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. Sahneleme teknikleri ve müzikal altyapı açısından oldukça yüksek teknolojinin ve sanatsal anlatım imkânlarının kullanıldığı gösteri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın en önemli gösterilerinden birisi olarak hafızalara kazındı.

whatsapp-gorsel-2023-09-30-saat-21-13-11.jpg


KONYA'DA DA 250 SEMAZEN AYNI ANDA SEMA YAPMIŞTI


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla düzenlediği 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, “Vuslat Yürüyüşü” ve 250 semazenin Mevlana Meydanı’nda aynı anda icra ettiği sema ayini şerifi büyük ses getirmişti. Konya’dan ve Konya dışından binlerce misafirin ilgiyle takip ettiği programda manevi atmosfer yoğun şekilde hissedilmişti.

whatsapp-gorsel-2023-09-30-saat-21-09-12.jpg

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :