İşte Konya’nın metropol mahallesi! Neredeyse bir il

Konya’nın en kalabalık mahalleleri arasında yer alan bu bölge, Konya’nın metropolü!
İşte Konya’nın metropol mahallesi! Neredeyse bir il

Konya’nın en büyük mahallelerinden biri olan Bosna Hersek Mahallesi, bir metropol hale geldi. Mahalle hakkında detaylı bilgiler veren Bosna Hersek Mahalle Muhtarı Sait Tepe, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

124294580-10223579932116653-2943683039930817151-n.jpg

‘100 BİN LİRA YARDIM SAĞLIYORUZ’

Mahallede yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım yapıldığının altını çizen Tepe, “Halkımızdan gelen talepleri belediyemize bildiriyoruz. Sorunları çözmeye çalışıyoruz. Birçok sorunu da bu şekilde çözdük. Yardım konusunda mahallemiz çok aktif. Aylık 50 aileye toplamda 100 bin lira gibi bir yardım sağlıyoruz. Bunun yanında her cuma etliekmek dağıtıyoruz. Çocuklarımıza bazı zamanlarda hediyeler veriyoruz. Ödüllendiriyoruz. Bunlar tamamen halkımızın yardımlarıyla yapılıyor.” dedi.

whatsapp-gorsel-2023-11-02-saat-13-35-41-939b19ef.jpg

‘O DÖNEMDE NÜFUS YARIYA DÜŞÜYOR’

Üniversitelerin tatil olduğu dönemde mahallenin nüfusunun yarıya düştüğünü vurgulayan Tepe, “Öğrenci nüfusumuz oldukça yoğun. Okul tatil olunca gözle görülür bir sakinlik oluyor. Mahallenin nüfusu yarı yarıya düşüyor. Sokaklar bile bomboş oluyor. Birçok esnafımızın gelir kaynağı öğrenciler.

forum-kampus-avm.jpg

Öğrenciler zamanlarını parkalarda, kafelerde geçiriyorlar. Mahallemizde Konya’nın en büyük kütüphanesi var. Vakit geçirilebilecek parklarımız var. Mahalle konağımız, kahvehanemiz, çay ocaklarımız var.” şeklinde konuştu.

maxresdefault.jpg

‘NEREDEYSE KENDİ BAŞINA BİR İL’

Bosna Hersek Mahallesi’nin büyüklüğünden ve gelişmişliğinden bahseden Tepe, “Mahallemizin resmi nüfusu 40 bin. Kaydı olmayan öğrencilerle birlikte 80 bini buluyor. Bosna Mahallesi kendi başına neredeyse bir il aslında. Burada yok yok. Bosna Konya’nın metropolüdür. Önceden gezmeye Alaeddin’e, Zafer’e gidiliyordu. Şimdi Bosna’ya geliniyor.” diye aktardı.

frc5e2psmezs6s2y3pvj.png

BOSNA HERSEK’İN ADI NEREDEN GELİYOR?

Mahallenin adını nereden aldığını aktaran Tepe, “Konya’da Bosna Herkes Mahallesi olduğu gibi aynı şekilde Bosna Hersek’te de Konya Mahallesi var. Karşılıklı bir dostluk hikayesi. Bosna Hersek devlet olarak tanındıktan ve savaş işgalinden çıktıktan sonra iki tarafta böyle bir isim vermiş. Mahallenin kuruluşundan bu yana hala burada yaşayan köklü ailelerimiz var. Bunlardan bazılarının Şimşek ve İnan aileleri. En çok kullanılan soy isimler ise, Öztürk, Kara ve Sevinç.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

whatsapp-gorsel-2023-11-02-saat-13-41-55-8691bb81-001.jpg

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :