Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

KADİM DEĞERLERİMİZ VE ÖNEMİ

KADİM DEĞERLERİMİZ VE ÖNEMİ

Son 200 yıldır pek çok şeyimizi kaybettik. Kaybettiklerimiz arasında en önemli olanlarından birisi, üzerinde çeşitli milletlerle ortak yaşadığımız COĞRAFYA oldu.

Çekilmek zorunda kaldığımız o coğrafyada yaşayanlar, özgürlüklerini, yaşam sevinçlerini kaybettiklerinden, birlikteliğimizdeki günlerin özlemleri ile avunmaktalar.

Kaybettiklerimiz arasında bize en çok zarar vereni, Kültür-Sanat-Bilim alanlarının üzerine bina edildiği KADİM DEĞERLERİMİZ ve GELENEĞİMİZ oldu.

Günümüzde; paramparça olmuş İSLAM DÜNYASININ ve GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN imdat çığlıkları ülkemize yönelmiş durumda.

İslam Coğrafyası üzerinde yaşayan insanları birbirine bağlayan ve kenetleyen ortak KADİM DEĞERLERİMİZDEN uzaklaştık/uzaklaştırıldık.

Halkların çektiği acı ve ıstırabın, başlarında bulunan TAŞOREN YÖNETİCİLERİ sebebi ile olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek.

İSLAM BARIŞ DİNİDİR.” Bu gerçeği, TÜRK MİLLETİNİN etkin olduğu dönemlerde, yönettiği ve muktedir olduğu coğrafya üzerinde uygulamaları ile ispatlamıştır.

ZEYTİN DALI HAREKATI kapsamında TÜRK ORDUSU karşı karşıya gelen SURİYE halkının memnuniyeti, sevinci ve kabullenişi, tarihi hafızanın bir tezahürü olduğu muhakkak.

Başta TÜRKİYE olmak üzere, gönül coğrafyamızda yaşayan bütün insanları birbirine İTİRAZSIZ bağlayan/bağlayacak olan VAHİY, RISALET gerçeğine, KADİM DEĞERLERİN oluşturduğu GELENEĞİMİZE yeniden dönmeliyiz.

ANADOLU EĞİTİM, KÜLTÜR ve BİLİM VAKFI bu amaçla; “Bu gün paramparça olmuş İslam ve gönül coğrafyamızın imdat çığlıkları yöneldiği ülkemizin, asırlardır mahiyeti unutulmaya yüz tutmuş medeniyetinin yeniden canlanması, ihyası ve icap eden noktalarda inşasına ihtiyaç vardır.” (H. Başer) anlayışından hareketle, AY YAYINCILIK kurulmuş.

MEDENİYET SERİSİ” başlığı altında, editörler kurulu titizliğinde, anlaşılır bir dil ve üslupta kitaplar yayınlamaya, okuyucuların istifadesine sunulmaya başlanmış.

Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı Konya Şubesi bu amaç doğrultusunda, bahse konu eserleri ve yazarlarını okuyucu ile buluşturmak gerektiğini düşünerek, bu amaca yönelik bir KONFERANS düzenlenmiş.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, “MEDENİYETİMİZİN İNŞASINDA KADİM DEĞERLERİMİZİN ROLU (Hanefilik, Maturidilik…) konulu düzenlenen konferansa, ÇORUM Hitit Üniversitesi öğretim üyesi, aynı zamanda MEDENİYET SERİSİ yazarlarından Prf. HİLMİ DEMİR konuşmacı olarak katılması sağlanmış.

İl Halk Kütüphanesinde verilen konferansa ben de katıldım. İlgi ile dinlenen konferans, oldukça verimli geçtiğine inanıyorum.

Unutulan/unutturulan DEĞERLERİ yeniden hatırlamak, dalında uzman kişilerden öğrenmek ne kadar güzel.

 

Üniversite gençliğinin bu konferansa ilgi göstermesi dikkat çekici idi. Gelecek açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

AY YAYINCILIK adına yayınlanan kitapların satışa arz edildiği stant, katılımcıların ilgisini çekti. Kitaplar satışa sunuldu.

Ayrıca; Prf. Hilmi Demir tarafından kendi kitapları imzalandı. Dinleyicilerin özel sorularına muhatap oldu. Okuyucuların ilgisi, yazarı oldukça etkilediğini fark ettim.

Oldukça önemli olan bu kitapları, ülkemiz genelinde DİYANET VAKFI YAYINLARI satış bürolarından temin etmek mümkün.

Konferansta anlatılanlara bu yazımda yer vermedim. Söylenenlerin kaynağı yazar tarafından hazırlanmış kitaplarında mevcut. Nakilden dinlemektense, OKUMAK daha iyidir düşüncesindeyim.

“AY YAYINCILIK” ın yayınladığı kitaplarla buluşmak, kitaplıklarda yer açmak ÖNEMLİ BİR AYRICALIK olacaktır.

“MEDENİYET SERİSİ kitaplarını okumak, bir üniversiteyi bitirmek demektir.” (Prf. Hilmi Demir)

Tarihte İslam ülkelerini tek MİLLET haline getiren “KADİM DEĞERLERİMİZ ve GELENEĞİMİZLE yeniden buluşmanın bir mecburiyet olduğuna inananlardanım.

ÖNEMLE: Devam eden ZEYTİN DALI HAREKATINDA şehit olanlara RAHMET, yaralılara acil ŞİFA ALLAH’tan dua ve dileğimizdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR