Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

TARİHE “KULAK VERMEK”

TARİHE “KULAK VERMEK”

BİN YILDAN beri üzerinde yaşadığımız coğrafyada tutunabilmenin ne kadar zor olduğunu, tarihi geçmişimizden ve günümüzde yaşadığımız olaylardan yaşayarak öğrendik/öğreniyoruz.

Tarih Felsefesinin ve Sosyolojisinin kurucusu İslam – Arap alimi İBNİ HALDUN; “Geçmişler geleceğe, suyun suya benzediği kadar benzer.” der.

Tarihe “Kulak vermek” ; yaşadığımız coğrafya üzerinde atlatılan badirelerin mahiyetini öğrenme zorunluluğuna işaret edip, çözüm yollarını yeniden bulabilmek anlamındadır.

İslam felsefesi ve tasavvuf ekolünde isim yapmış Şehabettin SühreverdiZamanın, coğrafyan ve ailen kaderindir” der.

Bizi yaratan ALLAH’ın tasarrufunda olan bu gerçeklere itirazımız, seçme hakkımız olabilir mi? Bu gerçekleri göz önünde bulundurarak, VATAN COĞRAFYASI üzerinde yaşamak, görevlerimizi yerine getirmek zorundayız.

Anadolu Eğitim Kültür Bilim Vakfı KONYA Şubesi salonunda, Prf. Caner Arabacı “Yakın Tarihimiz ve Cevabının Bulunması Gereken Sorular” konulu konferansını dinledim. Çok önemli konulara işaret etti.

ZEYTİN DALI” hareketine kadar, hepimizin dikkatini çeken çok önemli gelişmeler olmuştu. ABD’nin KUDÜS hamlesi, TÜRKİYE’nin karşı hamlesi, SURİYE sınırımızda ABD tarafından “İslamı İslamla Yok etme Projesi” kapsamında, İslam Dünyasından seçilen insanlardan oluşturulan TERÖR ÖRGÜTLERİ ile, TÜRKİYE’yi kuşatma hareketi.

FETÖ, PKK, PYD, YPG, DAEŞ;  EHLİ SALİB adına vekalet,  BİN YILDAN beri ANADOLU topraklarına göz diken, MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNİ bu coğrafyadan silmek isteyen HAÇLI RUHUNA hizmet  eden bu TERÖR ÖRGÜTLERİ, onlar adına “VEKALET SAVAŞI” yapmaktadırlar.

ANADOLU COĞRAFYASI üzerinde yaşayan bu MİLLET – Etnik kökeni ne olursa olsun – birlikte yaşamaya mahkümdür. Kader ağlarına takılan bu insanların ayrılığa tahammülü yoktur.

Bu millet, “Tarihin büyüklüğü altında ezilen bir toplum haline geldi. Tarihten ne kadar uzak kalmaya çalışılsa da, TARİH ÇAĞIRMAKTA.”

ZEYTİN DALI” harekati ile bu gerçeği bir kere daha MİLLETÇE görüyor ve yaşıyoruz. “VEFALI TÜRK” yine iş başa düştü anlayışı ile, BARIŞA, ADALETE, KARDEŞLİĞE, HUZURA ve en önemlisi “VARLIK ve BEKA DAVASINA”  ordusu ile, yöneticileri ile, milleti ile TARİHİ MÜCADELESİNİ veriyor.

Bütün dünya şaşkın. TÜRK MİLLETİNİN TARİHİNİ unutanlar yeniden öğreniyor. ALLAH’a Şükürler olsun, MEHMETÇİK yine geçmişini hatırlatan YENİ DESTANLARA imza atıyor.

CUMA günü dinlediğim vaiz efendinin işaret ettiği KUR’AN ayetini sizinle paylaşmam gerektiğini düşünüyorum. ALLAH bizi ne güzel uyarıyor.

“ Ey iman edenler! Kendi dışınızdakileri sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size fenalık etmekten asla geri durmazlar, hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Gerçekten, kin ve düşmanlıkları ağızlrından (dökülen sözlerden) belli olmaktadır. Kalplerinde sakladıkları (düşmanlıkları) ise daha büyüktür. Eğer düşünüp anlıyorsanız, ayetlerimizi size açıklamış bulunuyoruz. (ALİ İMRAN 118)

Dost bildiğimiz, ittifak içinde olduğumuz DEVLETLERİN niyetlerini, tavır ve hareketlerinden, “ZEYTİN DALI” hareketi dolayısı ile bir kere daha anladık. ALLAH’ın KUR’AN-da bizi uyaran ayetlerini daha iyi anlamaya başladık.

ZEYTİN DALI” harekatinin başarılı olmasının sırrına bir göz atalım.

ALLAH  “Siz de düşmanlara karşı gücünüzün yettiği kadar her türlü kuvvet ve cihat için, bağlanıp beslenen atlar hazırlayın ki, bununla Allah düşmanını, kendi düşmanınız ve bunlardan başka sizin bilmeyip de Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutasınız. Allah yolunda ne harcarsanız, onun sevabı eksiksiz size ödenir ve asla haksızlığa uğratılmazsınız.” (ENFAL  60. AYET) buyuruyor.

-ALLAH’a şükürler olsun. Yerli silah sanayimiz yeteri kadar ihtiyacı karşılamakta.

-Millet olarak birlik olduğumuzu her an görebilmekteyiz.

-Ordumuz ne yapacağını, nasıl yapacağını erinden en üst komutanına kadar biliyor.

-Başta halkımız, seçilen yöneticilerimiz, siyasilerimizin kahır ekseriyeti, “VATAN SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA GERİSİ TEFERRUAT” anlayışı ile hareket etmekte.

Prf. Caner Arabacı’nın  ifadesi ile yazıyı sonlandırmak istiyorum.

ALLAH’IN bütün güçlerden ÜSTÜN OLDUĞU unutulmadan, GENÇLİĞİN hazır olması ve bu şuurla yetişmesi/yetiştirilmesi gerekir. Zira ALLAH’la olan, onun desteğini hak eden yenilmez.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR