Kasım Göçer

Kasım Göçer

Karanlıktan aydınlığa

Karanlıktan aydınlığa

        Geçen hafta bu takımı yerin dibine sokanlar bu hafta ne diyecek acaba? Başakşehir maçının ilk yarısında Atiker Konyaspor kötü oynamamıştı. Şans yanında değildi, basit goller kaçırıp direkleri dövünce oyun farklı gelişmiş ve mağlup olmuştu. Hak etmediği bir şekilde bazı taraftarlarının protestosuna maruz kalmıştı. Taraftar skorsever değil sporsever olmalı. Deplasmanda Fenerbahçe’yi mağlup eden Atiker Konyaspor skorseverleri tatmin etmiştir umarım.

        Atiker Konyaspor, Fenerbahçe deplasmanında özellikle ilk altmış dakikada çok iyi bir futbol ortaya koydu. Her iki takım da 4-3-3 dizilimiyle oynadı. Maç yavaş başlasa da Fenerbahçe’de ilerideki üçün kenarları Atıf ve Alper geri dönemeyince Atiker Konyaspor hızlı hücumlarla Fenerbahçe kalesine geldi. Ayrıca Atiker Konyaspor önde basarak Fenerbahçe’yi hataya zorladı. Top Fenerbahçe’ye geçtiğinde ise Atiker Konyaspor topun arkasında iyi pozisyon aldı.

         Bu oyun hemen sonuç verdi. Bajic ve Miloseviç Fenerbahçe savunması arasında adeta mekik dokudu. Bu harika paslaşma Bajic’in ayağından golle sonuçlandı. Atiker Konyaspor gole sevinemeden Skrtel sahneye çıktı. Skrtel topla çok rahat ilerledi. Kimse Skrtel’in kaleye vuracağını beklemediği için Atiker Konyaspor, golü yedi diyebilirim. Skrtel topla ilerlerken hiçbir baskıya maruz kalmadı. Kaleci Serkan’da gafil avlandı.  Yoksa Serkan kalitesinde bir kaleci bu topu rahat çıkarması gerekir.

         Beraberlik golü Atiker Konyaspor’u olumsuz etkilemedi. Disiplinli oyun devam etti. Ömer Ali’nin hücum presle kazandığı topla başlayan atak Bajic’in ayağından golle sonuçlandı. Bu golde Bajic’in vuruşu gerçekten çok iyiydi.  Bajic golü hisseden ve çok iyi pozisyon alan bir oyuncu. Bu sebeple çok rahat pozisyona girebiliyor. Fizik olarak güçlenir ve son vuruşlarını geliştirirse çok daha iyi istatistiklere ulaşabilir.

        Bajic’in ikinci golünden hemen sonra bence sahanın en iyisi Miloseviç’in şutu direkte patladı. İki asistle maçı tamamlayan Miloseviç geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı diyebilirim.

        İkinci yarı Fenerbahçe’de Alper’in yerine Sow oyuna girdi.  Fenerbahçe baskıyı artırsa da savunmada az adamla yakanlamaya başladı. Bu fırsatı iyi değerlendiren Atiker Konyaspor Ömer Ali ile üçüncü golü buldu.

        Atiker Konyaspor üçüncü golü bulduktan sonra geriye fazla yaslandı. İstanbul’da Fenerbahçe ‘ye karşı iki farklı öne geçince ister istemez bu oluyor. Teknik adam kenarda yırtınsa da skoru korumaya psikolojisiyle oyuncular ileri çıkmıyor. Aykut Hoca Halil İbrahim’i oyuna alıp topu ileri taşımak istese de takım hocanın istediğini yapamadı. Atiker Konyaspor ilk 60 dakika disiplinli oynadı, bilinçli ataklar geliştirdi ve iyi oyununun karşılığını aldı. Son 30 dakikada geriye yaslanıp rastgele uzun toplarla çıkmaya çalışınca baskı yedi, kalesinde bir gol gördü ve rakibin bir topu da direkten döndü. Bu panik dakikaları maçın ilk altmış dakikasında oynanan güzel futbolu az daha heba edecekti.

       Fenerbahçe kötü bir sezon geçirse de on maçtır sahasında yenilmiyordu. Atiker Konyaspor moral açıdan değerli bir üç puan çıkardı.  Geçen hafta haksız eleştirilere maruz kalan Aykut Kocaman’ın öğrencileri bu hafta haklı bir galibiyet aldı. Son haftalarda oluşan ve Başakşehir maçından sonra yoğunlaşan kara bulutların bu galibiyetle dağılmasını ve neden çıktığı pek anlaşılamayan kaos ortamının sona ermesini ümit ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR