Kasım Göçer

Kasım Göçer

KAYA TUTTU FOFANA ATTI

KAYA TUTTU FOFANA ATTI

            Aykut Kocaman ligde ve kupada farklı kadrolar kullanıyor. Sivas maçında da bu durum değişmedi. Her maça takım ideal on bir ile çıkmak zorunda değil ama hoca Meha'da ne buluyor anlamıyorum. Mehmet Uslu savunmada sürekli sorun yaşayan bir oyuncu. Önünde hiç yardıma gelmeyen topsuz oyuna hiçbir katkı sağlamayan Meha oynayınca o koridor tren yoluna dönüyor.

             Atiker Konyaspor maça da tempolu başlayamadı. Topa hakim olmasına rağmen baskı kurmakta zorlandı. Fofana hızı ve iştahıyla Atiker Konyaspor'u hareketlendirmeye çalışan, adeta oynamaya zorlayan oyuncuydu. Sol kanadın aksine sağ kanadı Fofana ve Skubic etkili kullandı. İlk yarıdaki her Atiker Konyaspor atağında Fofana vardı diyebiliriz.

            Penaltı pozisyonunun asistinde Bajic'in kaçırdığı pozisyon öncesi atılan pasta hep Fofana’nın imzası vardı. İkinci golde golün ismi yine Fofana'ydı. İkinci yarı sol kanattaki problemi çözmek için Aykut Hoca Fofana'yı sola aldı. Bu halde dahi Skubic-Fofana işbirliği yine devam etti. Skubic sağdan getirdiği topu Fofana’ya aktardı ve bu güzel pası Fofana gole çevirdi. 2-2 ‘den sonra oyundan düşmeye başlayan Atiker Konyaspor'a bu gol ilaç gibi geldi.

              Atiker Konyaspor'un kazandığı penaltı için biraz ağır bir karar diyebiliriz. Ancak Sivasspor'un kazandığı penaltının penaltıyla hiç alakası yoktu. Tam bir eyyam kararıydı. Atiker Konyaspor lehine verdiği penaltı kararını kafasından çıkaramamış olacak ki Sivasspor lehine bir penaltı uydurdu. Hakem Alper Ulusoy bir ara maçtan o kadar koptu ki az daha Ali Turan'ı tek sarı kartla oyundan atıyordu.

             Sivasspor yüksek toplarda etkili oldu. Her yüksek top Atiker Konyaspor kalesinde tehlike oldu. Allah'tan kaleci Kaya iyi günündeydi. Vukovic oyunda olmayınca Atiker Konyaspor savunması yüksek toplarda zaaf yaşadı. Aykut Hoca 3-2 öne geçtikten sonra Bajic'i çıkarıp tek forvete dönerek Vukovic'i  oyuna aldı.

             Bence Meha'nın Atiker Konyaspor'a vereceği bir şey kalmamış. Vukovic olmadığında ise her yüksek top tehlikeli oluyor. Vukovic bence Atiker Konyaspor'un vazgeçilmezlerinden. Yokluğu hemen hissediliyor. Maçın adamı ise bence tartışmasız Fofana’ydı. Ancak Kaya'yı da unutmayalım. Kaleci Kaya’nın ligde süre bulamamasına rağmen kendini bu denli hazır tutması alkışı hak ediyor. Özgüveni ve yaptığı kurtarışlar ile turun geçilmesine önemli katkı verdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR