Kazakistan ile Türkiye’nin kardeşlik bağı genişliyor

Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly Otpenov ile beraberindeki heyet Konya’yı ziyaret etti. Karatay Müftülüğüne bağlı Kazak ve Kırgız öğrencilerin hafızlık eğitimi aldığı Beytü’l Hikmet Kur’an Kursunu ziyaret eden Kazakistanlı Heyet, Sultan Selim Camiinde öğle namazını kılarak Mevlana müzesini ziyaret etti.
Kazakistan ile Türkiye’nin kardeşlik bağı genişliyor

Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim hizmetleri kapsamında Karatay İlçe Müftülüğüne bağlı Beytül Hikmet Uluslararası Hafızlık Kur'an Kursu'nda  bu yıl ilk defa 15 Eylül 2021 tarihinde yurtdışından gelerek 2021-2022 eğitim öğretim yılında hafızlık eğitimlerine başlayan Kazakistanlı ve Kırgızistanlı  misafir öğrenciler, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly Otpenov (Kazakistan Diyanet İşleri Başkanı) ve heyeti tarafından ziyaret edildi. Konya İl Müftülüsü Doç. Dr. Ali Öge Bey ile Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly Otpenov tarafından Beytül Hikmet Uluslararası Hafızlık Kur'an Kursu'na düzenlenen ziyarete ayrıca Emekli Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, Nur Sultan Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Galip Akın, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ve Kazakistan Din İşleri Heyeti de katıldılar.

muftuluk-1.jpg

ORTA ASYA’ YA AÇILAN KAPI: BEYTÜL HİKMET ULUSLARARASI HAFIZLIK KUR'AN KURSU

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Beytül Hikmet Uluslararası Hafızlık Kur'an Kursu'nun Atayurdu Orta Asya’ ya açılan kapısı olduğunu ifade ederek, “Burada eğitim gören misafir öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen kurs yöneticisi Hüseyin Arpacı’ya, Dernek Başkanı Adem Karataş Beye ve diğer öğreticilerimiz ile Kur’an kursuna maddi ve manevi yardımda bulunan tüm hayırsever Konyalı hemşehrilerimize teşekkür ederim” dedi.

muftuluk-2.jpg

KONYA’DAKİ KUR’AN KURSLARI ÇOK BÜYÜK HİZMETLER İCRA EDİYOR

Beytül Hikmet Uluslararası Hafızlık Kur'an Kursunda hafızlık eğitimi alan Kazakistan ve Kırgızistanlı öğrencilere hitap eden Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ise, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly Otpenov’ un ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konya’daki Kur’an kurslarının çok büyük hizmetler icra etiğini bunlardan birisinin de Beytül Hikmet Uluslararası Hafızlık Kur'an Kursu olduğunu ifade eden Öge, “Atayurdumuz ile Anadolumuz arasında gönül köprülerinin kurulmasında önemli bir misyona sahip olan Kazakistanlı ve Kırgızistanlı misafir öğrencilerimiz, buradan aldıkları eğitimle hem kendi ülkelerinde hem de dünyanın değişik bölgelerinde hizmet edecek. Böyle ulvi bir hizmette Konya’mızın ev sahipliği yapmış olması da ayrıca önemli” diye konuştu.

muftuluk-3.jpg

TÜRKİYE İLE TARİHİ VE DİNİ KARDEŞLİK BAĞLARIMIZ DERİNLEŞECEK

Daha sonra kürsüye gelen Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly Otpenov, “Konya’da ilk defa Karatay Müftülüğünün koordinasyonunda yürütülen Uluslararası Hafızlık Kur’an Kursu Programı kapsamında yetişecek Kazakistanlı ve Kırgızistanlı öğrenciler, Orta Asya’daki soydaş ve dindaş ülkelerin aydınlık geleceğine ışık tutacaklar. Ayrıca Türkiye ile tarihi ve dini kardeşlik bağlarının derinleşmesine katkı sağlayacaklar” diye konuştu. Konuşmaların ardından Karatay Müftüsü Musa İmamoğlu tarafından, İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’ye ve Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly Otpenov’e hediye takdim edildi.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ

muftuluk-4.jpg

muftuluk-5.jpg

muftuluk-6.jpg

muftuluk-7.jpg

muftuluk-8.jpg

muftuluk-9.jpg

muftuluk-10.jpg