Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Kazanmak güzel ama devamını getirmek şartıyla

Kazanmak güzel ama devamını getirmek şartıyla

Konyaspor pazar günü tarihi bir galibiyet aldı. Çünkü bu maçta puan kaybı ya da mağlubiyet çok daha kötü günlerin başlangıcı olabilirdi. Neyse ki 20 binin üzerindeki taraftar desteği, motive olmuş bir takım ve takımı iyi yöneten teknik ekiple Konyaspor, Ankaragücü’nü 1-0 yenmeyi başardı.

Bir hafta boyunca stadı doldurmakla ilgili yapılan çaba, taraftarlara destek çağrısı, sivil toplum örgütleri ve belediyelerin desteği kesinlikle unutulmaması gereken bir durum. Bundan sonraki maçlarda biz bu havayı bekliyoruz. Türkiye’de hafta sonu oynana maçlarda belki de en çok taraftarı gelen 3 maçtan bir tanesi de Konyaspor-Ankaragücü maçıydı. Taraftara bir kez daha teşekkür ediyoruz ve desteklerin sürmesini bekliyoruz.

Kontrollü bir maçtı. Konyaspor, rakibini biliyordu. İlk 20 dakika kontrollü oyunla rakibinin neler yapabileceğini gözlemledi. Daha sonra ataklar sıklaştı. Topla büyük oranda Konyaspor oynadı. Konyaspor, Louka Prip’le golle buluştu. Golü bulduktan sonra Konyaspor’un kendine güveni daha fazla arttı. Rakibini üzerine daha fazla gelmeye başladı. Kontrolü de elden bırakmadı. Başakşehir maçında yaptığı hataları bu maçta yapmadı.

Hoca ikinci yarı Ndao ve Moreno’yu oyuna aldı. Kanatlardaki hem hücum gücünü arttırmak hem de rakibin üzerine gelmesini engellemekle alakalı bir hareketti bu. Bu kısmen tuttu. Rakip çok fazla üzerine gelemedi. Maç orta sahada kilitlendi.

Konyaspor, çok istediği 3 puanı aldı. Lig’de kalma yolunda hayati bir moral oldu. Yoluna devam ediyor.

Bundan sonraki bütün maçlar final heyecanı olacak. Dün çekilen Ziraat Türkiye Kupası’nda da bu haftaki rakibi Beşiktaş oldu. Konyaspor 2 zor maç oynayacak. 2 maçın da Konyaspor’un lehine sonuçlanmasını diliyoruz.

İnşallah Konyaspor bu Lig’de bileğinin hakkıyla kalacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR