Kasım Göçer

Kasım Göçer

Bu takım düşmeyecek

Bu takım düşmeyecek

Konyaspor iç sahada Ankaragücü karşısında taraftarının desteğini de arkasına alarak çok kıymetli bir üç puan aldı. Bu maçın telafisi yoktu. Herhangi bir puan kaybı ile rakipleri yakalama mesafesi iki maça çıksaydı bu durum Konyaspor'un psikolojik olarak kırılmasına sebep olabilirdi. Bu galibiyet ile Konyaspor kümede kalma savaşında rakiplerini tek maçta yakalama menzilinde kaldı.

Konyaspor'un küme düşme mücadelesinde bence iki önemli avantajı olabilir. Birincisi Ömerovic sonrası takımın güçlü bir oyun oynaması, ikincisi ise bu maça kadar devreye girmeyen iç sahadaki taraftar desteği.

Ankaragücü maçında oyun olarak takım önceki haftalara göre daha iyi değildi. Önceki haftalarda daha iyi oynadığı maçları kazanamayan Konyaspor, bugün daha vasat oynamasına rağmen kazanan taraf oldu. Konyaspor'a iyi oyundan önce üç puan lazım. Küme düşme hattından uzaklaştıkça daha iyi bir oyun ortaya koyacaktır.

Geçen sezon İlhan Palut ile birlikte taraftar da tribünden kovulmuştu. Bu maç Konyaspor'un taraftarı ile barışma maçı oldu. Haftalar sonra taraftar desteği ile galibiyet geldi. Takım taraftarı ile arasındaki kara bulutları dağıttı. Yeni yönetimin trüiibüne çağrısı karşılık buldu. Şarkı sözlerinde olduğu gibi taraftarı Konyaspor'un gönlüne çağlayarak geldi adeta. Konyaspor kümede kalacaksa iç sahada her zaman bu desteği hissetmeli.

Yoğun baskı altında oynanan ve psikolojik olarak zor bir maç olduğu için maçı teknik olarak yorumlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Takım oyunu kontrol ederek başlamak istedi. Ankaragücü geçiş hücumları yapmaya çalıştı. Prip'in golü ile ön geçtikten sonra takım biraz tedirgin oynadı, skoru koruma endişesiyle topun kontrolü zaman zaman rakibe geçti. Hatta uzatmalardaki VAR kontrolünde yürekler ağza geldi.

Ömeroviç hoca ikinci yarı Cicaldau yerine Oğulcan'ı oyuna alarak orta saha direncini artırmaya çalıştı. Stoper'e Kahraman'ı alıp Uğurcan'ı yorulan Soner'in yerine çekmesi de aynı mantıkla yapılan bir değişiklikti. Ndao ve Moreno'yu oyuna alarak bir taraftan rakibi tehdit etmeye devam etti. Yine oyuna sonradan giren Sambou takımı rahatlattı. Yüksek topları indirdi. Rakibe baskı ile arkadaşlarına nefes aldırdı, topsuz oyunda iyi işler yaptı.

Kaleci Jakup Slowki kalede güven verdi. Özellikle ceza alanı hakimiyeti çok iyi. Damjanoviç kısa sürede savunmanın vazgeçilmezi oldu. Nzonzi açık alanda yakalanmamalı. Takım boyu kısayken faydalı ancak takım boyu uzayınca ağır yapısı fazla göze batıyor.

Prip, Ömeroviç ile vites artıran oyunculardan birisi. Bu hafta da boş geçmedi. Galibiyeti getiren gol de Çikalleshi katkısını da söylememiz gerek.

Konyaspor yönetimi transfer döneminde zorlu ekonomik koşullarda bence çok iyi iş çıkardı. Alınan oyuncuların tamamının maaşı neredeyse Muriç'in maaşına denk. Oyuncuların kalitesi tartışılabilir ancak nitelikleri ve oyun karakterleri ihtiyaç duyulan profile uygun oyuncular. Daha formüle dahil edilecek Hadebe, Niangbo, Boateng gibi oyuncular var. Hocanın eli daha rahat. Yönetim üstüne düşeni yaptı. Bundan sonra taraftar ve camia takımını yalnız bırakmamalı.

Bu takım düşmeyecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR