Kış mevsimiyle birlikte Konyalıların tercihi değişti! İşte güncel fiyatlar...

Konya’da kurutulmuş meyve sebzeler kış mevsiminin gelmesiyle vatandaşlar tarafından oldukça rağbet görüyor. Bedesten Çarşısı'nda güncel fiyatlar ne? Ayrıntılar haberimizde...
Kış mevsimiyle birlikte Konyalıların tercihi değişti! İşte güncel fiyatlar...

Kurutulmuş sebze ve meyvenin yaş olanlara göre daha geç bozulduğunu söyleyen Bedesten Çarşısı esnaflarından Sadi Taşpınar, “Kurutulmuş meyve sebze geç bozulur bu yüzden yıllarca tüketebilirsiniz” dedi.

Konya’da kurutulmuş meyve sebzeler kış mevsiminin gelmesiyle alıcıya çıktı. Birçok insanın tercihleri arasında olan kurutulmuş sebze ve meyveler vatandaşlar tarafından oldukça rağbet görüyor. Kışın hormonlu sebze tüketmek istemeyen insanlar, kurutulmuş sebzelere yöneliyorlar. Elma, armut, kivi, erik, ayva, incir, iğde, kayısı, hurma, üzüm, kuşburnu kurutulmuş meyvelerin başında geliyor. Patlıcan, kabak, dolma biber, acur, kızartmalık biber, domates, bamya ise kurutulmuş sebzeler olarak sıralanıyor.

Konya’da kurutulmuş meyve sebzeleri uygun fiyata sattıklarını belirten Bedesten Çarşısı ve Gırıntı Kuruyemiş esnafı Sadi Taşpınar, kurutulmuş sebzeleri almanın yaş sebzelere oranla daha uyguna geldiğini kaydetti.

konyada-kuru-sebze-meyva-fiyatlari.jpg

KURUTULUMUŞ ÜRÜNLER YAŞ OLANLARA GÖRE DAHA UYGUN

Kurutma işleminin bazı sebze ve meyvelerde çok emek istediğine dikkat çeken Sadi Taşpınar, “Kurutma işlemi bazı ürünler için emek ve sabır gerektirir. Örneğin, bamya emek isteyen bir üründür. İnsanlar bamyayı ipe tek tek dizdiklerinden dolayı bu ürün biraz maliyetlidir” diye konuştu.

Kurutulmuş sebze meyve fiyatları hakkında bilgi veren Taşpınar, şu ifadeleri kullandı: “Domatesin kilosu 200 TL, kabak kurusunun kilosu 120 TL, elma armut kurusunun kilosu 100 TL olarak satışa sunuyoruz.”

konyada-kuru-sebze-meyva-fiyatlari.jpeg

KURUTULMUŞ ÜRÜNLER BAKIN NASIL MUHAFAZA EDİLİYOR?

Kurutulmuş meyve sebzenin kurutma işleminin nasıl yapıldığı ve saklanılma koşullarıyla ilgili konuşan Taşpınar, “Kurutulmuş ürünler soğuk ortamda muhafaza ediliyor. Kurutma işlemi bazen fırında bazen de doğal güneş kurusu olarak geliyor. Kurutulmuş ürün olduğu için bozulma ihtimali daha azdır. Kuruttuğunuz ürünü saklamak için müşterilerimize tuz koymalarını öneriyoruz. Tuzun koruyucu madde özelliği taşımasından dolayı olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

konyada-kuru-sebze-meyva-fiyatlari-001.jpg

KURUTULMUŞ MEYVELER SAĞLIĞA İYİ GELİYOR

Kış ayının gelmesiyle beraber soğuk algınlığına karşı kurutulmuş meyvelerin vücut direncini artıracağını belirten Taşpınar, “Soğuk algınlığı için kurutulmuş meyvelerin çayını içebilir veya kendisini yiyebilirsiniz. Özellikle bu günlerde müşteriler iğde, iğdenin çekirdeği ve iğdenin tozuna talep gösteriyor çünkü kemik erimesine iyi geliyor” dedi.

konyada-kuru-sebze-meyva-fiyatlari-002.jpg

konyada-kuru-sebze-meyva-fiyatlari-003.jpg

konyada-kuru-sebze-meyva-fiyatlari-004.jpg

Etiketler :