Konya Aydınlar Ocağı'nın toplantı günü ve saatini kimse unutamıyor! İşte 5S sırrı

Türk halkını ve Türk aydınını bir arada toplama misyonu ile faaliyetlerini yürüten Aydınlar Ocağı, 27 yıldır düzenlediği sohbetler ile Türkiye’nin en istikrarlı sivil toplum kuruluşu olma iddiasını koruyor. Her hafta yapılan toplantı vaktini ise kimse unutmuyor.
Konya Aydınlar Ocağı'nın toplantı günü ve saatini kimse unutamıyor! İşte 5S sırrı

27 yıldır birçok alanda faaliyetlerini yürüten Aydınlar Ocağı, Türkiye’nin en istikrarlı sivil toplum kuruluşu olma iddiasını koruyor. Konu hakkında detaylı bilgiler veren Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

aydinlar-ocagi-3.jpg

‘HALKIMIZI BARIŞTIRMA MİSYONUNU ÜSTLENDİK’

Aydınlar Ocağı olarak halkı barıştırma misyonunu üstlendiklerini ifade eden Güçlü, “Aydınlar Ocağı Türkiye’de yüz binin üzerinde, Konya’daki 3 bin 500 civarındaki sivil toplum kuruluşundan bir tanesi. Her sivil toplum gibi gönüllü insanlardan oluşan bir dernek. Türk insanını ilgilendiren her alanda faaliyet yapıyoruz. Kuruluş amacımız Osmanlının son yüz yılı ile Cumhuriyetin yüz yılını alırsak, son 2 yüz yılda aydınla halk arasındaki makasın açılmasını kendine dert edinip, o makası kapatma, tekrar Türk aydını ile Türk halkını aynı inanç, misyon üzerine birleştirmenin mücadelesini veriyor. Aydınımızla halkımızı barıştırma misyonunu üstlenmiştir. Diğer sivil toplumlardan ayıran en büyük özelliğimiz budur.” şeklinde konuştu.

aydinlar-ocagi-1.jpg

‘SELÇUKLU SALI SAAT SEKİZ SOHBETLERİ’

Sohbet saat ve günü için 5S adı altında markalaştırdıklarını söyleyen Güçlü, “Selçuklu Sohbetleri adıyla bir marka oluşturduk. Bunu da salı günleri yaptığımız için 5S (Selçuklu Salı Saat Sekiz Sohbetleri) ile markalaştırdık. Dolayısıyla gününü, saatini kimse karıştırmıyor. Davetiye ile de uğraşmıyoruz. Herkesi doğal üyemiz gibi düşünüyoruz. Bunu ne yaz ne kış ne korona ne ramazan döneminde, hiçbir zaman diliminde ara vermeksizin 27 yıldır devam ettiriyoruz. Bu kadar istikrarlı, hiç aksatmadan, hiçbir salımız boşa gitmeden sürdürdük. Bu bakımdan Türkiye’nin en istikrarlı sivil toplum iddiasını koruyoruz.” diye aktardı.

515914.jpg

‘HİÇ KİMSEYE BAĞLI DEĞİLİZ’

Bağımsız bir kuruluş olduklarını vurgulayan Güçlü, “Hiçbir siyasi parti ve cemaate bağlı değiliz. Beyni ve gönlü özgür insanlardan oluşuyoruz. Herkese kapımız açık. Birlikte yaşama kültürünün örneğini sunuyoruz. Biz her cemaatten, her siyasi partiden insan gelebilir, konuşabilir. Biz de konu yasağı da yok. İnsanımızın derdi olan her konuyu gündeme getirebiliriz. Hırsızlık, cinayet, cinsellik, şiddet, din, siyaset bir dertse konuşulabilir. Sorunumuz olan her konuyu masaya yatırabiliriz. Ama bazı sivil toplum kuruluşlarının sınırlar var. Çünkü cemaatin, partinin bir karışanı var. Ama bize hiç kimse müdahale etmez. Biz herkesi dinleriz. Yeter ki konuşmacının topluma vereceği bir mesaj olsun.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :