Konya geleneğinden vazgeçmedi

Bayramda tam kapanma olması, geleneğin devam etmesini engellemedi. Konyalı vatandaşlar bayramın vazgeçilmezi olan şeker, çikolata, lokum gibi ürünlere gereken ilgiyi gösterdi.
Konya geleneğinden vazgeçmedi

Bayramda tam kapanma olması, geleneğin devam etmesini engellemedi. Konyalı vatandaşlar bayramın vazgeçilmezi olan şeker, çikolata, lokum gibi ürünlere gereken ilgiyi gösterdi. Bayramda şekerleme satışlarının azalacağını düşündüklerini ancak tam tersi bir durumun olduğunu söyleyen Mustafa Çeçen,“Bütün marketlerde ve üretim merkezimizde şekerleme ürünlerimiz satmaya devam ediyor” dedi.

Bayramın pandeminin gölgesinde buruk ve sessiz geçecek olması şeker, çikolata lokum gibi ürünlerin satışını durdurmadı. Şekerleme ürünlerinin satışının devam ettiğini söyleyen Kevser Şekerleme Pazarlama Koordinatörü Mustafa Çeçen, “Konyalı vatandaşlarımız hala o geleneklerini sürdürüyor. Bayram olmayacak ancak aile içindeki bayram kutlamalarının devam edeceğini düşünüyoruz. Marketlere sevkiyatlarımızı gerçekleştirdik. Marketlerde şeker reyonları açıldı. Marketlerdeki müdürlerle görüştüğümüzde şeker satışlarıyla ilgili olumlu yanıt alıyoruz. Şu anda herhangi bir problem yok” dedi.

konya-geleneginden-vazgecmedi-9.jpg

‘SATIŞLARIMIZI ETKİLEYCEK İKİ ETKEN VAR’

Tam kapanma nedeniyle şekerleme satışlarını etkileyecek iki unsurun olduğuna dikkat çeken Çeçen, “Sokağa çıkma yasağından dolayı insanlar akrabasına gidip gelemeyecek. Sadece tek bir unsur var. Aile içerisinde tabağa şeker dökülüp kolonyasıyla birlikte bir bayram kutlaması olur. Bu beş kişilik de olabilir üç kişilik de olabilir ama yine anneyle babanın eli öpülür. Akabinde de harçlık alınır ve sonra şeker veya lokum tutulur. Bu birinci olasılık bizim işimizi etkileyen unsurlardan bir tanesidir. İkinci olasılıklardan bir tanesi de akrabaya gidemiyorsunuz ama sonuçta bir alt komşu var, karşı komşu var. Evine misafir edemese bile karşı komşunun zilini çalar ve bayramını kutlar. İster istemez mahcup olamamak için şeker tabağını ve çikolatayı komşuya tutarsınız. Bunlar da bizim işimiz için ikinci bir etkendir.  Doğu ve İç Anadolu kesimi bayram geleneğinden kesinlikle vazgeçmiyor. Bunu geçen sene de gördük. Bayram olmasa da her halükarda evlerine şekerini, lokumunu alıyor, tabağını oluşturuyor ve bayramlaşmak için hazır bekliyorlar” diye aktardı.

mustafa-cecen.jpg

‘İNSANLAR YİNE DA BAYRAM HAVASI YAŞAMAK İSTİYORLAR’

İnsanların tam kapanmaya rağmen yine de bayram havası yaşamak istediklerini belirten Çecen,   “Geçen sene şekerleme üreticilerinin hiçbiri ürün üretmedi. Biz 41 yılı aşmış bir firmayız ve bu süreçte ikinci kez bayramda sokağa çıkma yasağı olacak. Bayramlaşma olmayacak. Yıllardan beri bu sektörün içerisindeyiz ve virüsle hiç tanışmadık. İster istemez üretici olarak çekingen kaldık. Bayram olamayınca insanlar şeker, lokum almaz, nasıl üretim yapacağız diye düşündük ama tam tersi oldu. Bütün marketlerde ve üretim merkezimizde ürünlerimiz çok satmaya devam ediyor. Aslında üretimi ona göre yapmıştık. Şu anda üretim devam ediyor ama geçen sene aldığımız verilere göre insanlar bayramlaşma yapmasa bile sonuçta yılda bir kere yaşadığı o bayram lokumunu, o bayram çikolatasındaki tazeliğin tadına bakmak istiyor. Ailecek de olsa akrabalarıyla da olsa bunu geleneklerinden vazgeçmeyerek devam etmek istiyorlar” diye konuştu.

konya-geleneginden-vazgecmedi-12.jpg

‘10 LİRADAN BAŞLIYOR 100 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR’

Ürünlerin kilosunun 10 liradan başlayıp 100 liraya kadar çıktığını ifade eden Çeçen, “100’e yakın ürün  çeşidimiz var. Konya’da belli bir yapıya ulaşmış 41 yılını vermiş, yoğurulmuş, emek vermiş markanın yöneticileri olmak bizi de mutlu ediyor. Kaliteli ürünler yaptığımız için olumlu dönüşler alıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ