Konya Havalimanına girmeye çalışırken yakalandı, Emniyet uyardı

Son zamanlarda rastlanan sahte polis gazetesi, polis basını tarzında kendisini emniyet mensubu ya da Emniyet Müdürlüğüne bağlı basın görevlisi olarak tanıtan şahıslara karşı, vatandaşların itibar etmemeleri ve dikkatli olmaları konusunda Konya Emniyet Müdürlüğü uyarılarda bulundu.
Konya Havalimanına girmeye çalışırken yakalandı, Emniyet uyardı

"Polis ismi geçen çeşitli derneklerin adı altında polis araç kartı ve basın kartına benzer ayrıcalıklı kartlar temin ederek kendilerini, polis olarak tanıtan ya da Emniyet Müdürlüğüne bağlı basın ve benzeri kurumlarda çalıştığını iddia eden şahıslara karşı Konya Emniyet Müdürlüğü Yetkilileri uyarılarda bulundu.

yakalandi.jpg

Son günlerde bu olaylara Konya'da da rastlandığını ve kendisinin Emniyet Müdürlüğüne bağlı basın kuruluşlarında görevli olduğu ya da Emniyet Basın Muhabiri olarak görev yaptığını iddia ederek ayrıcalıklar isteyen şahısların tespit edildiğini ifade eden yetkililer, Emniyet Müdürlüğüne bağlı herhangi bir basın kuruluşu olmadığını ve bu şahıslara itibar etmeyerek 112 ihbar hattından bildirmeleri gerektiğini ifade etti.

polis-karti-1.jpg

SAHTE POLİS BASIN KARTIYLA HAVALİMANINA KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITARAK GİRMEYE ÇALIŞAN ŞAHIS YAKALANDI

Akşam saatlerinde Polis Basın yaka kartıyla kendisini polis olarak tanıtıp havalimanı güvenlik noktasından yakınlarını karşılamak için girmeye çalışan bir şahıs polisin dikkatinden kaçmadı. Havalimanında görevli polisler tarafından yakalanan şahsın üzerinden 2 adet Polis Gücü Haber Gazetesi sahte basın kartı ve 1 adet Polis Mensupları Sevenler Derneği kartı çıktı. Fatih T. İsimli şahsın elindeki sahte basın kartlarına polisler tarafından el konulurken şahıs hakkında Kamu Görevinin Usulsüz Üstlenilmesi suçundan işlem başlatıldı.

basin-karti-1.jpg

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE AİT SAHTE ARAÇ BASIN KARTIYLA YAKALANDI

Yol kenarına park etmiş bir aracın camında takılı olan Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Kartı trafik ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Araç ve araç sahibi Kazım A. üzerinden yapılan sorguda basınla herhangi bir bağlantısının olmadığı ve kartın sahte olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıs hakkında Kamu Görevinin Usulsüz Üstlenilmesi Suçundan işlem başlatıldı.

Etiketler :