Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konya hazır mı?

Konya hazır mı?

Bugün saat 16.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçarslan Meydanında Konya halkına seslenecek. Peki, Konya hazır mı?

2 Mayıs Salı gününden bir hafta önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’ya geleceği duyuruldu. O günden itibaren Konya, trafiği, güvenliği, yolları ve halkıyla Cumhurbaşkanını karşılamak için önemler ve hazırlıklar yaptı. Tüm hazırlıklar tamamlandı.

Konya, her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerine en çok katılım sağlayan şehir olmaya devam ediyor. Bugün de Konya için mitinge rekor katılım beklendiği söyleniyor. Açıkçası ben de mitinge ne kadar bir katılım sağlanacağını merak ediyorum. Konya’nın siyasetteki duruşu aslında büyük çoğunlukla ortada. Fakat görüşlerin değişip, değişmediği, fikirlerin farklılaşıp, farklılaşmadığı da herkes tarafından merak ediliyor. Bunları mitingde tam olarak olmasa da seçimde tam olarak göreceğiz.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. Aylar geçti, artık günleri sayıyoruz. Seçimlere artık son 12 gün. Çevreden duyduklarımız, vidolardan izlediklerimiz aslında bizi daha çok meraklandırıyor. Diğer yıllarda bu denli bir heyecan yaşandığını söyleyemeyiz. Örneğin son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanacağı büyük oranda belli bir durumdu. En azından birçok insanın tahminleri gibiydi. Ben de aynı düşüncedeydim. Fakat bu yıl herkes daha çok merak ediyor. Umuyorum ki, devletimiz, milletimiz, bayrağımız ve halkımız için en hayırlısı olur. İnşallah Türkiye’miz yine iyi yerlerde, iyi konum ve noktalarda olmaya her zaman devam eder.

Bunların dışında Konya’da yaklaşık iki haftadır yoğun bir çalışma var. Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyelerimiz görüyoruz ki, her gün farklı bir açılış, farklı bir temel atma ve farklı bir yatırımla karşımıza çıkıyor. Konya Modeli Belediyeciliği hepimiz görüyor ve şahitlik ediyoruz. Halkımıza yararlı çalışmalar gerçekleşiyor. Esnaflardan öğrencilere, vatandaşlardan engelli bireylere kadar herkese ayrı ayrı özen ve değer göstererek, daha kaliteli, daha faydalı ve daha iyi bir yaşam kalitesi için yatırımlar yapılıyor. Bununla ilgili daha dün, Sultan Alparslan Bilgehanesinin açılışı ve Karatay Engelsiz Yaşam Merkezinin temel atma törenleri gerçekleştirildi. Bu güzel örneklerden sadece 2 tanesi. Bunun yanında İlçe Belediyelerimiz de, ilçelerinin gelişimi ve değişimi için ellerinden gelen gayreti yapmaya devam ediyor.

Seçimleri birçoğumuz merakla bekliyoruz. Umarım milletimiz için en hayırlısı olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR