Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Saha desteğinin önemi

Saha desteğinin önemi

“…Konyaspor bu sezon sahasında sadece 4 maç kazanabildi. Taraftarın kırılganlığını anlamakla birlikte yeşil beyazlıların hedef maçında takımlarının yanların olmaları gerekiyor. Konyaspor belki Trabzonspor’u yenerek Avrupa kapılarını açmış olmayacak fakat Kasımpaşa maçı sonrası ilk defa 2’de 2 yapmış olacak. Trabzonspor gibi güçlü bir rakibin yenmenin verdiği sevinç ve özgüven olacak…”

29 Nisan tarihinde Trabzonspor maçının şifreleri yazımızda paylaşmıştık. Konyaspor, taraftarlarının desteğini aldı mı, aldı. Maçı kazandı mı, kazandı. Bu kadar.. Belki de bir teşekkür de taraftarlardan sonra Bakasetas için söylemek gerek. Yunanlı oyuncu 1-0 geride olan takımı ateşlemek için önce Soner ile tartıştı, sonra da kendisini sahadan attırarak hem sayısal hem psikolojik üstünlüğü verdi.

Trabzonspor’un hücumcuları ileriye çıkmayınca Konyaspor’un ofansif bekleri de ileri çıkınca deplasman takımı tamamen kuşatıldı. Güneşe kar dayanmaz misali golün geleceği her dakika belliydi. Soner Dikmen’in saati geliyor, ceza sahasından atar mı bir tane daha derken bu sefer kafayı kullandı. Soner kariyer rekoru kırıyor. Uğurcan’da güzel gol yedi. Ama asıl olan taraftarın maça girmesiydi.

Teknik Direktör Stanojevic maç sonu ilk defa böylesine destek gördüklerini belirtti. Artık saha desteği tamamen ele alınmalı. Fikstürün şansına Konyaspor bir sonraki maçını da içeride oynayacak. Bu kadar eksik ve alternatifsiz bir kadro varken Stanojevic Kayserispor’u yenerse sahasında çok büyük bir iş başarmış olacaktır. Hoca’da biraz kırgınlık biraz da yorulmuş görüyorum. Hafta sonu desteğe devam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR