Konya ilçe haberleri

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya ilçe haberleri

Karapınar’da spor yatırımları sürüyor

Karapınar Belediyespor Kulübü Başkanı Mesut Yardımcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Mehmet Yaka’yı ve Başkan Yardımcısı Halil Aker’i makamlarında ziyaret ederek hediye takdiminde bulundular.

karapinarda-spor-yatirimlari-suruyor-2.jpg

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Yaka, “İlçemizde göreve geldiğimiz günden bu yana yatırımlarımıza devam ediyoruz. Özellikle ilçemizde gençlerimizin sporla iç içe yetişmesi için spor yatırımlarımızda sürüyor” diyerek heyete çalışmalarında başarı diledi. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Ilgın Atıksu Arıtma Tesisine kavuşuyor

Yatırımların artarak devam ettiğini ifade eden Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, “Şehrimiz yıllardır beklediği bir yatırıma daha kavuşuyor. Atıksu arıtma tesisimiz ihaleye çıkıyor.

ilgin-atiksu-aritma-tesisine-kavusuyor-3.jpg

Desteklerinden dolayı başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyorum. Ilgın'ımıza hayırlı olsun. Göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayata geçen hizmetlerle ilçemizin çehresi değişiyor. Ilgın’ı geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

Ereğli’de metruk bina yıkıldı

Ereğli Hortu Mahallesi'nde bulunan metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Vatandaşlarımızın talepleri ve belediyemizin tespiti doğrultusunda metruk bina yıkımlarımıza devam ediyoruz. Can güvenliğini tehdit etmesinin yanında madde kullanıcıları ve benzer zararlı alışkanlıklara fırsat vermesinin önüne geçmek adına metruk bina yıkımlarını önemini biliyoruz. Bu kapsamda Hortu Mahallemizde bulunan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdik” dedi.

ereglide-metruk-bina-yikildi-2.jpg

İlçede temizlik çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Başkan Oprukçu, “Daha temiz bir Ereğli için gece gündüz şehrimizin temizlik hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Çöp toplama, konteyner temizliği, cadde ve sokak temizliği hizmetlerimizle tertemiz bir Ereğli hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

doganhisardan-depremzedeler-destek-2.jpg

Doğanhisar’dan afetzedelere destek

Doğanhisar Belediyesi afetzedelere destek olmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, “Doğanhisar ilçemizden; 1 tır içerisinde muhtelif yaşam malzemeleriyle birlikte depremzedelere gönderilmek üzere yola çıkmıştır. Tüm halkıma yardımlarından dolayı teşekkür eder şükranlarımı arz ederim. Depremin yaralarını sarmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim bizlere bir daha böyle acı yaşatmasın. Desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

cumranin-cehresi-degisiyor-3.jpg

Çumra’nın çehresi değişiyor

Çumra’da belediye ekipleri saha çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Recep Candan, çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Candan yaptığı açıklamada, “İnli Mahallemizde cami ve mezarlık alanında kilitli parke çevre düzenleme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. İlçemizde hava şartları el verdiği ölçüde saha çalışmalarımızı yürüteceğiz. Sahada özveri ile çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Durmadan ilçemizde hizmet üretmeye devam edeceğiz. Çumra’yı geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

depremzede-cocuklara-moral-etkinligi-3.jpg

Depremzede çocuklara moral etkinliği

Akören’de depremzede çocuklara özel etkinlikler düzenleniyor. Belediye Başkanı İsmail Arslan, “Depremin özellikle de çocuklar üzerinde oluşturduğu psikolojik travmanın etkilerini azaltmak amacıyla İlçe Kaymakamımız Hacı Demirci ve Doç. Dr. Sayın Abdurrahman Dinç ile birlikte Akören Kredi Yurt Müdürlüğünde kalan depremzede çocuklara yönelik moral ve motivasyon etkinliği düzenleyerek çocuklara çeşitli hediyeler verdik. Programda emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Çocuklar bizim her şeyimiz, onlar için ne yapsak az olur” dedi.

Etiketler :