Konya ilçelerinden haberler

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden haberler
Konya ilçelerinden haberler

Karapınar’da Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Karapınar Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

karapinarda-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-2.jpg

Başkanlık makamında yapılan imza töreninde Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Meclis Üyesi Tayfur Altıntaş, Hizmet İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı, Hüseyin Keçeci, Başkan Yardımcıları İdris Koç, Mehmet Doğdu, Emre Kırışık, Mali Hizmetler Müdürü Süleyman Kılıçlı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Harmancı, Belediye İşçi Sendika Temsilcileri Mehmet Doğan, Ferdi Dinkul, Hikmet Saraçoğlu ve Şube Disiplin Kurulu Üyesi Hüseyin Birer yer aldı. Belediye Başkanı Mehmet Yaka sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulundu.

Başkan Koçak’a ziyaretler sürüyor

Ereğli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Gedikli ve Başkan Yardımcısı Lütfi Tekeli, Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak’ı makamında ziyaret etti.

baskan-kocaka-ziyaretler-suruyor.jpg

Başkan Koçak ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Ereğli Ülkü Ocakları Başkanı Murat beye ve Başkan Yardımcısı Lütfi Beye ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız hakkında bilgi alışverişinde bulunduk” dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Çumra’da meclis toplantısı yapıldı

Çumra’da şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.

cumrada-subat-ayi-meclis-toplantisi-yapildi-1.jpg

Toplantı ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Recep Candan, “Şubat ayı olağan meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Alınan kararlar hayırlara vesile olsun inşallah. İlçemizde göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz. İlçemize yatırımlarımız artarak devam edecek. Hayata geçen yatırımlarla Çumra’nın çehresi değişecek” dedi. Başkan Candan, toplantıya katılanlara da teşekkür etti.

Akşehir’de ekipler seferber oldu

Akşehir ‘de pazartesi akşamı başlayan kar yağışı nedeniyle Akşehir Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve KOSKİ ekipleri kar temizleme çalışmaları yaptı.

aksehirde-ekipler-seferber-oldu-2.jpg

Çarşı merkezinde yayaların kullandığı kaldırım ve merdivenlerde de belediye ekiplerince küreklerle kar temizliği çalışmaları yapıldı. İlçe genelinde ulaşıma kapalı yolun bulunmadığı öğrenilirken, devam edecek kar yağışı nedeniyle ekipler çalışmalarını aralıksız olarak sürdürecek. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “Çok şükür, özlediğimiz berekete nihayet kavuştuk. Rahmet, yeter ki yağsın; biz gece gündüz demeden çalışmaya razıyız. Her cadde ve sokakta sizler için daima varız” dedi.

Bayındır’dan Konyalı şehit askere taziye mesajı

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, geçirmiş olduğu rahatsızlık sonucu şehit düşen Konyalı askerimiz Tunahan Uçar için taziye mesajı yayımladı. Başkan Bayındır, mesajında, “Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Pençe Kilit Harekât Bölgesin' de Konyalı Teğmen Tunahan Uçar’ın geçirdiği rahatsızlık sonucunda şehit olduğunun haberini üzüntü ile almış bulunuyoruz. Şehit düşen kahraman askerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz Türk milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bozkır’da kar yağışı yüzleri güldürdü

Bozkır’da iki gündür etkili olan kar yağışları ilçe halkının yüzünü güldürürken, belediye ekipleri teyakkuzda bekliyor.

bozkirda-kar-yagisi-yuzleri-guldurdu.jpg

Kuraklık ve susuzluk yaşamamak adına aralık ayından bu yana hasretle beklenen kar yağışları ilçe genelini etkisi aldı. Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, “Bozkır’ı kaplayan beyaz örtünün ilçemizde etkili olmaya başlaması herkesin olduğu gibi bizlerinde yüzünü güldürdü. Kar berekettir. Şuan da aksi yönde bir durumla karşılaşmadık. Bizler karla mücadeleye hazırız. Rabbim bereketini artırsın inşallah” dedi.

Seydişehir yatırımları Ankara’da istişare edildi

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek Seydişehir’de yapılması planlanan projeler hakkında istişarelerde bulundu.

seydisehir-yatirimlari-ankarada-istisare-edildi-1.jpg

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Milletvekili Halil Etyemez ile birlikte Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Tuğrul Şahin ve Seyit Ali Kurtuluş ile Seydişehir’de yapılmakta olan ve hayata geçirilecek projeler hakkında bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Konya Milletvekili Halil Etyemez ile birlikte Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’yi ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kuğulu Tabiat Parkında devam eden çalışmalar ve yapılması planlanan yatırımları istişare ettiler.

‘ANKARA’DA VERİMLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİK’

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin ve Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Tuğrul Şahin ve Seyit Ali Kurtuluş ziyaret eden Başkan Tutal, Seydişehir’de yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulundu. Seydişehir için önem taşıyan projelerin hayata geçirilmesi noktasında Ankara’da verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Tutal, “Seydişehir’imizin projelerini ve ilçemizde yürüttüğümüz çalışmalarımızı Ankara’da istişare ettik. Tarım ve Orman Bakanlığımıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde istişare ettiğimiz projelerimiz ve çalışmalarımızı yakın zamanda hayata geçireceğiz ve Seydişehir’imize kazandıracağız. Bu vesileyle bizlerden desteğini esirgemeyen tüm Bakanlarımıza, Genel Müdürlerimize, Konya Milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum” dedi.

KONYA HABER

Etiketler :