Konya ilçelerinden haberler

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya ilçelerinden haberler

Seydişehir’de yatırımlar tüm hızıyla sürüyor

Seydişehir Belediyesi, merkez ve kırsal mahallelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

seydisehirde-yatirimlar-tum-hiziyla-suruyor-3.jpg

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekiplerin kırsal ve merkez mahallelerde asfalt serim çalışmalarının yanında, sokak ve caddelerde yama, kaldırım ve drenaj çalışmalarına da devam ettiklerini kaydetti. Mevsim şartlarının normalin üzerinde seyretmesi nedeniyle tüm mahallelerde yoğun çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Tutal, “Bu yıl hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ekiplerimiz çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Belirlediğimiz program dahilinde merkez ve kırsal mahallelerimizde altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında sathi kaplama, yol genişletme, asfalt serimi, asfalt tamiri, parke taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

‘YOL YAPIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR’

Devam eden çalışmalar kapsamında ekiplerin yol yapım ve onarım çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Tutal, “Ekiplerimiz, Boyalı, Susuz, Çavuş, Taraşçı, Gölyüzü mahallelerimizde parke ve bordür çalışmasına, Ketenli mahallemizde yol açım ve genişletme, merkez mahallelerimize ise asfalt serim, yama, su, elektrik, alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda da bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz ayrıca ilçemizin farklı bölgelerinde her alanda olduğu gibi yeşil alan, park ve bahçe konusunda da yoğun bir çalışma içerisinde. Birçok mahallemize yeni parklar kazandırırken, mevcut parklarımızın bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Parklarda bulunan spor aletleri ve oyun guruplarımızda oluşan tahribat gideriliyor” ifadelerini kullandı.

Akşehir'de çocuklar tiyatroyla buluştu

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ara tatile girmesi nedeniyle Akşehirli çocukları tatil hediyesi olarak tiyatro ile buluşturdu.

aksehirde-cocuklar-tiyatroyla-bulustu2.jpg

İki gün boyunca Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan tiyatronun ilk gününde seanslara ilgi yoğun oldu. Günde 3 seans olarak izleyiciyle buluşan oyunun ilk gününde çocuklar ve velileri tiyatro izlemenin keyfini yaşarken, yoğun ilgi nedeniyle kültür merkezindeki ara koridorlar bile oyunu izlemek isteyen minikler tarafından hınca hınç dolduruldu. Üsküdar Tiyatrosu tarafından sergilenen “Keloğlanın Fendi Kralı Yendi” isimli tiyatro oyununun öğle seansını Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel çocuklarla birlikte izledi. Oyun boyunca kahkahalarla oyunu izleyen minikler kadar onlarla birlikte kültür merkezine gelen velileri de keyifli saatler geçirdi. Oyun sonunda Başkan Akkaya tarafından oyuncular tebrik edilerek, oyunun yönetmeni Salih Koçak’a günün anısına bir plaket takdim edildi.

‘SİZLER İÇİN BAŞKA SÜPRİZLERİMİZDE OLACAK’

Başkan Akkaya, geleceğin büyükleri olan çocukları ara tatilde Akşehir Belediyesi olarak güzel bir tiyatro oyunu ile buluşturduklarını belirterek, “Sizler geleceğin cumhurbaşkanı, belediye başkanı, doktorları, mimarları ve mühendisleri olacaksınız. Onun için sizler için ne yapsak az. Önümüzdeki günlerde sizler için başka sürprizlerimizde olacak. Bu güzel oyunu da bizlerle buluşturan Üsküdar Tiyatrosu’na ve değerli oyuncularına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Oyun sonunda kültür merkezi fuaye salonunda Başkan Akkaya tarafından oyunu izleyen çocuklara rüzgar gülü ve balon armağan edildi.

Akören’de ekipler sahada

Akören ilçesinde belediye ekipleri saha çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı İsmail Arslan da, çalışmaları yerinde inceledi.

akorende-ekipler-sahada-4.jpg

Başkan Arslan, “İlçemiz trafiği için bilgilendirici yön tabelaları çalışmalarımızı, Konya 3. Bölge Karayolları ile birlikte ihtiyaç duyulan yerlere yerleştirdik. Konya 3. Bölge Karayolları Müdürü Serdar Ateş ve ekibine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımızı da trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyorum” dedi.

YOLLARA BAKIM YAPILIYOR

Çevre düzenlemesi ve çevre temizliği çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini ifade den Başkan Arslan, “Sağlığımız için temizliğin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle ekiplerimiz cadde ve sokaklarımızı düzenli olarak temizliyor. Bozuk olan yollarımızda da bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımız için gece gündüz demeden hizmet üretmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Başkan Arslan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Gölet'imizi besleyen kanalı temizleme çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Olası bir taşkına karşı ekiplerimiz şimdiden tedbir aldı. Sahada özveri ile çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Koçak, Ankara’da ilçe yatırımlarını anlattı

Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Başkan Koçak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret etti.

baskan-kocak-ankarada-ilce-yatirimlarini-anlatti.jpg

Başkan Koçak ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyle, Emirgazi ilçemizde yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Emirgazi için ne gerekiyorsa yapılacak” dedi. Başkan Koçak daha sonra, Konya Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı'yı ziyaret ederek devam etti. Koçak, Milletvekili Kalaycı’ya da ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kalaycı, ilçe yatırımlarının takipçisi olduklarını ifade ederek; Başkan Koçak’a çalışmalarında başarı diledi. Ziyaretler hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Ekinci, Bozkır’da DSİ yatırımlarını inceledi

DSİ Konya 4. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci ve Bölge Müdür Yardımcısı M. Muhittin Özyalvaç Bozkır Barajı ve Bozkır HES inşaatında incelemede bulundular.

ekinci-bozkirda-dsi-yatirimlarini-inceledi-3.jpg

Ekinci, saha incelemesinin ardından işlerin ilerleyişi hakkında ilgili teknik heyetten bilgi alarak gerekli talimatları verdiler. İlçelerdeki yatırımların takipçisi olduklarını ifade eden Ekinci, “İlçelerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. DSİ yatırımları tüm ilçelerimizde devam ediyor. Bu kış kurak bir mevsim geçiriyoruz ama ekiplerimiz tedbirlerini almaya devam ediyor” dedi.

Taşkent’te çiftçilere eğitim verildi

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçelerde çiftçi eğiitmleri devam ediyor.

taskentte-ciftcilere-egitim-verildi-2.jpg

Son olarak Taşkent’te çiftçilere eğitim verildi. Konu ile ilgili yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Koordinatörlüğünde, Taşkent Balcılar ve Çetmi Mahallelerinde üreticilere Akdeniz Meyve Sineği (Ceratitis Capitata), Ulusal Eylem Planı talimatı doğrultusunda Kanadı Noktalı Sirke Sineği (Drosophila Suzuki) Zararlısı Mücadele eğitimleri verildi. Eğitimlerimiz diğer ilçelerimizde de devam edecek” denildi. Çiftçilerde verilen eğitimlerin oldukça faydalı olduğunu ifade ederek; yetkililere teşekkür etti.

Dere yatakları temizlendi

DSİ Konya 4. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından Seydişehir’de dere yatakları temizlendi.

dere-yataklari-temizlendi-2.jpg

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Seydişehir İlçesi Taşağıl Mahallesi Kuğuludere mevkiinde bulunan dere yatağı iş makinelerimiz tarafından temizlenerek geçmiş yıllarda yaşanan taşkınların izlerini silinmeye devam ediyor. Yaklaşık bin metrelik uzunlukta olan kanal temizlenerek 800 dekarlık tarım arazisi ve yerleşim alanına fayda sağlanması hedeflenmektedir. Temizlik çalışmaları sayesinde taşkınlarında önüne geçilecek. Diğer illerimizde de çalışmalarımız devam edecek” denildi.

Yeşil karıncalar taşkının izini siliyor

Seydişehir İlçesi Taşağıl Mahallesi Kuğuludere mevkiinde bulunan dere yatağı Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü iş makineleri tarafından temizlenerek geçmiş yıllarda yaşanan taşkınların izlerini silinmeye devam ediyor.

yesil-karincalar-taskinin-izini-siliyor.jpg

Yaklaşık 1000 metrelik uzunlukta olan kanal temizlenerek 800 dekarlık tarım arazisi ve yerleşim alanına fayda sağlanması hedefleniyor.

Derbent'te "şivlilik" heyecanı

Derbent de çocuklar, kapı kapı dolaşarak şekerleme topladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sokaklara çıkan çocuklar, gruplar halinde komşularından "şivlilik" şekerlemeleri topladı.

derbentte-sivlilik-heyecani-2.jpg

Daha sonra Derbent Belediyesi binasına gelen çocuklar Belediye Başkanı Hüseyin Ayten'i ziyaret etti. Ayten, ziyaretine gelen çocuklara çeşitli şekerleme ve hediyeler verdi.

Etiketler :