Konya, İstanbul'da 750 kişiyle büyük ses getirecek

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü onuruna İstanbul'a çıkarma yapıyor. 750 kişilik dev gösteri tüm dünyada ses getirecek.
Konya, İstanbul'da 750 kişiyle büyük ses getirecek

Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü onuruna İstanbul'a çıkarma yapacak olan Konya Büyükşehir Belediyesi tüm dünyada ses getirecek. 30 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'da 750 Semazenin katılımı ile gerçekleşecek olan "Mevlana Gülşenine Davet - Gel" programı tüm dünyanın ilgisini çekecek. Cumartesi akşamı Sultanahmet Meydanı ve Ayasofya Camii Kebiri'nde düzenlenecek program için hazırlıklar tamamlandı.

KONYA'DA DA 250 SEMAZEN AYNI ANDA SEMA YAPMIŞTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla düzenlediği 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, “Vuslat Yürüyüşü” ve 250 semazenin Mevlana Meydanı’nda aynı anda icra ettiği sema ayini şerifi büyük ses getirmişti. Konya’dan ve Konya dışından binlerce misafirin ilgiyle takip ettiği programda manevi atmosfer yoğun şekilde hissedilmiş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 30 Eylül’e kadar birbirinden farklı etkinliklerle sürecek Konya Mistik Müzik Festivali için tüm Türkiye’yi Konya’ya davet etmişti.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :