Hayrettin Atak

Hayrettin Atak

Konya komik şehir aslında

Konya komik şehir aslında

Konya komik şehir…

Ama uzaktan izleyeceksiniz. O yaşantının içinde sizde varsanız fark etmiyorsunuz yaşanan komediyi. Hatta içindekiler için dram bile olabiliyor o gülünesi şeyler.

Birkaç örnek;

Mesela büyük çoğunluk kendini ‘Diriliş’in Ertuğrul’u’, karşısındakini ise Noyan ya da Tuğ Tekin sanıyor bu şehirde... Herkes bir kahraman, düşmanlarının hepsi alçak… Kendisi ve yaptıkları hakkındaki gerçeği duymaya tahammülü yok kimsenin… Nefsi bir kenara bırakmaya ise hiç mi hiç… 

Mesela herkes spor olsun, spor müsabakaları olsun, sporla uğraşanlar olsun ister bu şehirde… Hatta sanat olsun, siyaset olsun, ticaret olsun ve bir hareket gelsin ister ama en önemli bisiklet yarışları için bile kimse caddeleri kapatmasın diler… Kimse dokunmasın bizim rahatımıza; hiç fedakarlık yapmayalım vatandaş olarak biz… Ama her şey olsun sonuçta bu şehirde, herkes fedakarlık yapsın biz yapmayalım… Nasıl olsun peki; ‘Gidip biraz ötede oynasınlar’  

Mesela Mevlana Barış ve Hoşgörü ödülleri olsun ama içinde ne Mevlana ne barış nede hoşgörü olsun. Şehrin bir kısmı diğer bir kısmını dışlasın, ötekileştirsin, yokmuş gibi davransın adı da barış ve hoşgörü olsun. 

Bizim kendisini sadece Allah için sevdiğimiz biri örneğin… Bir vekil… Çünkü biliyoruz ki karakteriyle ve inancıyla sapasağlam bir duvar gibidir sadece bu şehir için değil ümmet için. Ama o yıllar yıllar öncesinden kalma kinini büyütür sadece… Bize yani Türkiye için Konya için Ümmet için bir şeyler yapmaktan başka hiçbir arzusu olmayanlara… Ne akli ne vicdani ne İslami ne Muhammedi bir karşılığı var bu kinin. Seçildiği gün nefsinizi bir kenara bırakmalı değil miydiniz? 

En kolay şey insanların onuruyla oynamak mesela… Herkes herkesi en kötü ithamlarla bile suçlayabilir. Allah’tan ahiret kaygıları var bu tiplerin. Olmasa neyle suçlayacaklardı ya da neyle karşılaşacaktı insanlar, orası meçhul. Maazallah…

Konya komik bir şehir aslında.

Sadece ben gülemiyorum artık…

Hepsi bu…  

‘Tabipler Odası’ Işıklandı

Sokaktaki vatandaş için bir işe yarayıp yaramadığının ötesinde kendi meslek mensupları için dahi neler yaptığı ya da yapabildiğini bilemediğimiz Konya Tabipler Odasının artık yeni bir başkanı var;

Seyit Karaca…

Çiçeği burnunda başkanın sadece Odaya ve Oda hizmetlerine neler kazandıracağını kestirmek için son birkaç günlük sosyal medya da ki paylaşımlara bakmak yeterli olacaktır. Sadece kendisini sevenlerde değil neredeyse tüm şehirde bir heyecan oluşturdu bu seçim. Bu nedenle bundan önce nelerle uğraştığı  konusunda kimsenin pek bir fikri olmadığı bu kurumun bundan sonrası için sadece doktorlara değil vatandaşa da ‘dokunacağı’ kesin.

Konyalı, mütevazi ve beyefendi kişiliğiyle çok sevdiği Seyit Karaca sayesinde Tabipler Odasında bile kendinden bir parça bulacaktır artık.

Hayırlı ve yolu açık olsun…    

Seçimler demişken;

Konya bir diğer şansı da Baro seçimlerinde Suat Altınsoy ismiyle yakaladı. Konya Barosu'nda bu yıl yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Konya Barosu Birlik Grubu'nun Baro Başkan Adayı Av. Suat Altınsoy olarak açıklandı. En iyi şekilde değerlendireceğine eminiz şehrin bu fırsatı. Konya’yı düşünen ve Konya için uğraşan avukatlar ve hukukçular ile Konya üst aklının ve abilerinin önceki seçimlerde yapılan hatanın tekerrür etmemesi için gereken her türlü önlemi alacağına şüphemiz yok. 

Başbakanın kentinde ne kadar büyük bir hata daha yapılabilir ki sonuçta.

Altınsoy’a da tarihi önem taşıyan bu seçimler için başarılar diliyorum…   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hayrettin Atak Arşivi
SON YAZILAR