Konya merkezde dev dönüşüm! 'Tarihe geçecek'
Konya'da Akçeşme Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi'nin tanıtım programı gerçekleştirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilecek Akçeşme Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi’nin tanıtım programı Taş Bina Kültür Sanat’ta gerçekleştirildi.
BAŞKAN KILCA: ÇOK BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜME İMZA ATILACAK
Hasan Kılca, açılış konuşmasında şu ifadelere yer bu verdi: “Çok büyük bir emek var. 5-6 yıldır kamulaştırma çalışmaları yürütüyoruz. Kurumlarla görüşmeler yapıyoruz. Temel atma seviyesine geldi. 131 bin 716 metrekare bir alan. Hizmet Petrol’ün arkasında kalan bir kısım. Toplam 9 adamız var. Büyük bir inşaat alanı olacak. İçerisinde konutlar, ticari alanlar olacak. Bu bölgede bulunan tescilli yapılarımızı taşıyacağız. Güzel bir silüet oluşacak.
Bunları yaparken otoparkları da düşündük. Büyük bölümü kapalı olacak. Konya’nın kalbinde çok büyük bir alanda gerçekleştirmiş olacağız. Büyük bir emek var. Konya’mıza yakışan, çok konuşulacak bir alanın başlangıcına bismillah diyoruz. Çok büyük bir dönüşüme imza atılacak.”
BAŞKAN ALTAY: KONYA TARİHİNE GEÇECEK
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise şu ifadelere yer verdi: “Mevlana Caddesi’nin girişi tamamen değişecek. Oradaki kötü binaları kaldıracağız. Piri Mehmet Çarşısı’nda da bir hareketlilik olmasını planlıyoruz. Konya’yı dünyanın en güzel şehri yapmaya gayret ediyoruz.
Kadınlar Pazarı’na çok şık bir alan yapılacak. Türkiye’nin en güzel pazarlarından biri olacak. Çok güzel, içimize sinen bir çalışma oldu. Oteller, ticari alanlar, kültür sanat ve pazarla yeni bir cazibe merkezi olacak. Bunlar Konya tarihine geçecek işler. Bu şehrin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için çalışıyoruz.”
Bakmadan Geçme



