Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Konya mesajı verdi

Konya mesajı verdi

A Milli Takımımız önce Hırvatistan’ı deplasmanda ardından Konya’da Letonya’yı yendi ve D Grubu’nda liderlik koltuğuna oturdu. EURO 2024 Almanya biletini de cebine attı. Önce şurada başlayalım “Türkiye’nin başına yabancı hoca olmaz”, Yabancı Hocalar bizi anlamaz” klişeleri sona erdiren ve takıma bir enerji katan Vincenzo Montalla’ya teşekkür etmek lazım. Hoca klişeleri kırdı, geçti.

Montella’nın elinde elbette sihirli değnek yok ama 10 günde “Bugün Türkiye’nin maçı mı varmış” söyleminden bizi “Konya’daki maç saat kaçta, bilet bulabilir miyiz” söylemine getirdi İtalyan çalıştırıcı. Konya’daki maçta eksikler var mıydı, elbette vardı. Özellikle 1-0’ı bulmuşken bu kadar pozisyon vermemeliydik. Ancak dedik ya sihirli değnek yok. Önce oynama isteğini takıma kattı, oyuncular da silkelendi. Ayrıca Hırvatistan ve Letonya maçları bize futbolcular Kuntz’u gönderdi mesajı verdi.

Konya’ya dönelim, Mehmet Büyükekşi maçın Konya’da oynatılmasını futbolcuların isteği olduğunu ve bu yüzden Letonya maçını buraya verildiğini söyledi. Son derece haklılar. Full stadyum, coşkulu seyirci, oynatan bir stadyum Konya Stadyumu. EURO 2032’ye Türkiye’den yazılacak 5 stadyumundan birisi ayrıca. EURO 2016 ve EURO 2024 biletini Millilere veren bu şehir, 2032 de ev sahipliğini hak etmiyor mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR