Konya Şehir Hastanesi'ndeki cinayetin perde arkası

Alınan bilgiye göre, Konya Şehir Hastanesi'nde bir poliklinikte tedavi gören hasta Mehmet Akçay ile doktor Ekrem Karakaya arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Silahlı saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan hayatını kaybetti. Saldırının perde arkası ortaya çıktı.
Konya Şehir Hastanesi'ndeki cinayetin perde arkası

Olay, 14.30 sıralarında Karatay ilçesindeki Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın tabancayla başına ateş açtı. Ardından aynı tabancayla kafasına ateş edip, intihara kalkıştı. Yaralı Karakaya ve saldırgan, ameliyata alındı. 

 

Silahlı saldırıya uğrayan durumu ağır olan doktor Karakaya ve hasta ameliyata alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya ve saldırgan kurtarılamadı.

Konya Şehir Hastanesi'ndeki cinayetin perde arkası

Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'yı (47) tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar eden Hacı Mehmet Akçay'ın (39), güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Yunak Devlet Hastanesi'nden, belinden rahatsız olduğunu belirtip, burada ortopedi servisi olmadığı için Akşehir Devlet Hastanesi'ne gideceğini söyleyerek izin aldığı ortaya çıktı. Saldırının yaşandığı odada ise eşyaların dağıldığı görüldü.

ANNESİNİ AMELİYAT ETMİŞ

Akçay'ın annesi Kezban Akçay'ın (58) 7 Haziran günü geçirdiği kalp krizi sonucu Yunak Devlet Hastanesi'nden sevkle Konya Şehir Hastanesi'ne getirildiği, burada doktor Ekrem Karakaya (47) tarafından anjiyo ameliyatı yapıldığı, bir gün sonra da yaşamını yitirdiği bildirildi.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Kayseri Develi’de doğan, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan doktor Ekrem Karakaya'nın (47), 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğunun olduğu ifade edildi. 

MESLEKTAŞLARINDAN PROTESTO

Konya'da kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'nın, Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürülmesi, görev yaptığı Şehir Hastanesi'nin bahçesinde mesai arkadaşlarınca protesto edildi. Karakaya'nın meslektaşları, büyük üzüntü içinde olduklarını, sağlık çalışanlarına şiddetin durmasını istediklerini dile getirdi.

İlgili Haberler
Etiketler :