Selçuklu'da öğrenciler kendi oyuncaklarını tasarlıyor
Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren Organik Oyuncak Üretim Atölyesi, çocuklara el becerilerini geliştirme ve hayal güçlerini tasarımlara dönüştürme fırsatı sunuyor.
Haberin Özeti
- • Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi bünyesindeki Organik Oyuncak Üretim Atölyesi, çocuklara kendi oyuncaklarını tasarlama ve üretme imkanı sunuyor.
- • Atölyede keçe ve dikiş gibi yöntemlerle oyuncaklar ile kitap ayraçları yapan çocuklar, el becerilerini geliştirip eğlenerek vakit geçiriyor.
- • Ali İnal ve Mehmet Sarı gibi öğrenciler, atölyede öğrendikleri yeni becerilerden ve keyifli vakit geçirmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi, farklı atölyeleriyle dikkat çekiyor.
Akademi bünyesindeki Organik Oyuncak Üretim Atölyesi’nde çocuklar, keçe ve dikiş kullanarak kendi oyuncaklarını tasarlamayı öğrenirken hem yeni beceriler kazanıyor hem de eğlenerek vakit geçiriyor. Atölye öğrencileri Ali İnal ve Mehmet Sarı da burada edindikleri deneyimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
ALİ İNAL: BURADA VAKİT GEÇİRMEK BANA İYİ GELİYOR
Atölye öğrencisi Ali İnal, memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: “Oyuncaklar ve kitap ayraçları yapıyoruz, boyama etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Buraya gelmeden önce bunları yapmayı denemiştim ancak başaramıyordum, bana zor geliyordu.
Buraya geldikten sonra öğrendim. Burada vakit geçirmek bana çok iyi geliyor. Hem zamanım güzel geçiyor hem de yaptıklarım bana büyük keyif veriyor. Gerçekten çok zevkli.”
MEHMET SARI: OYUNCAK TASARLIYORUZ
Derslerde çeşitli tasarımlar yaptıklarını ifade eden Mehmet Sarı, “Burada Oyuncak Atölyesi’ne geliyorum. Dikişle oyuncaklar yapıyoruz. Kalıplar çıkarıp keçeleri keserek oyuncaklar tasarlıyor, kitap ayraçları hazırlıyoruz. Ayrıca eğlenceli oyunlar oynuyoruz.
Burada vakit geçirmek çok güzel. Öğretmenimizin bize yaptırdığı etkinlikleri ve oyunları çok seviyorum. Boş zamanlarımda da burada öğrendiklerimi yapıyorum. Hem burada hem de evde çok keyifli vakit geçiriyorum.” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme

