Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya ülkesinden herkese selam

Konya ülkesinden herkese selam

Sevgili okurlar, Konya ülkesinin Selçuklu ilinden hepinize selamlar.
 
Bu aralar Konya ülkesinin gündemi hayli yoğun. Bu satırları kaleme almadan önce, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Çevre ve Sıfır Atık Festivali’ne katıldık.
 
Hasan Angı, Uğur İbrahim Altay, Ahmet Pekyatırmacı, Hasan Kılca, Mustafa Kavuş başta olmak üzere Konya ülkesinin bütün siyasetçileri de bu önemli etkinliğin açılışına katıldılar. Konya ülkesinin minikleri de anne-babalarının elini tutup bu festivale ortak olmak istemişler.
 
Konya ülkesinin bütün vatandaşlarının bu güzel etkinliğe katılmasını ben de tavsiye ederim, özellikle de çocukların. Festival, 3 gün boyunca birbirinden değerli söyleşiler, etkinlikler, konserler ve gösterilerle Konya ülkesinin vatandaşlarını ağırlayacak.
 
Siz, siz olun, Konya ülkesinin kıymetini bilin arkadaşlar.
 
Çünkü Konya; çevrecilik, spor, eğitim, ekonomi, kültür ve sanat başta olmak üzere pek çok alanda dünyanın en önde gelen ülkelerinden biridir. Mesela gazeteci arkadaşlar geçenlerde Çorum ülkesine gitmişler, Çorum ülkesinde de bazı etkinlikler düzenleniyormuş ama böyle üst seviye programlarda Konya ülkesi başı çekiyormuş.
 
Helal olsun Sayın Kemal Bey’e önce Çorum’u, şimdi de Konya’yı ülke yaptı.
 
O olmasaydı hala Türkiye ülkesinin en büyük ili olarak kalmaya devam edecektik. Neyse ki şimdi ülke olduk.
 
Ereğli, Akşehir, Beyşehir ve Seydişehir’in de gözü aydın. Bu durumda onlar da otomatikman il olmayı hak etmiş durumdalar sonuçta.
 
Öyle ya; Türkiye büyüyor, iller ülke olmaya başladı. Konya büyüyor, ilçeler il olmaya başladı.
 
Ne diyelim, Kemal Bey’in ufku sağ olsun…
 
“Amma da saçmalamışsın ha” diye kızıyorsunuz biliyorum. Ama ne olur bana kızmayın, benim bir suçum yok.
 
En azından saçmalayan ben değilim, bunu bilin.
 
Twitter’da dönen komedinin etkisinden dolayı saçma sapan bir girizgah yapmış bulundum sadece. Çok afedersiniz.
 
İç Anadolu'nun en gözde ülkesi Konya'ya, Türkiye ülkesinin bütün vatandaşlarını mutlaka bekliyoruz. Vize, pasaport falan istemeyiz. İsteyene iki haftalık hızlı eğitimle Konyalıca da öğretebiliriz.
 
Buyurun güzel ülkemize…
 
LAF DEĞİL HİZMET ÜRETENLERE TEŞEKKÜRLER
 
Değerli okurlar, boş söylemleri, saçmalardan seçmeleri bir kenara bırakıp biraz da hizmet siyasetini, ciddi konuları gündeme taşıyalım isterseniz.
 
Mesela Karatay Belediye’sinin hayata kazandırdığı Trafik Parkı bu anlamda çok güzel bir örnek olabilir.
 
Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde, Karkent Pazarı’ndan başlayarak neredeyse Fetih Caddesi’ne kadar uzanan rekreasyon alanı o kadar beğenildi, o kadar ilgi gördü ki; iğne atsanız yere düşmez.
 
Bölge insanı gece geç saatlere kadar çok güzel vakit geçiriyor.
 
Hafta sonu ben de evde sıcaktan bunalmak yerine; ailemle ve misafirlerimle birlikte termosa çayı doldurup bahsettiğim bu güzel parkın yolunu tuttum.
 
Kamelyaları boş verin, çimler üzerine battaniye atıp oturacak alan bulmakta bile zorlandık.
 
Meğer ne kadar çok ihtiyaçmış bu bölgede böyle bir park.
 
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca bence en kısa zamanda bir akşam bu bölgeye uğrayıp, çocuklarıyla hoş vakit geçiren vatandaşları ziyaret eder diye düşünüyorum.
 
Çünkü bölge sakinleri bu güzel yatırım için kendisine şükran dolu.
 
Bir de Trafik Parkı ve Kafe Karatay’dan bahsetmem lazım. Öncelikle Kafe Karatay çok nezih olmuş. Fiyatlar da gayet makul. Markalaşma yolunda hızla ilerleyeceğini düşünüyorum.
 
Trafik Parkındaki akülü araçların fiyatları ise çok ölçülü tutulmuş. Akülü araçların dakikası 2 TL. Trafik parkuru çok profesyonel. Yaya geçidinden, dönel kavşağa, tünelden trafik ışıklarına, u dönüşü alanından park yapma cebine kadar her şey düşünülmüş.
 
Çocuklara trafik kültürü kazandırmak adına yapılan bu güzel hizmet de çok ilgi görüyor. Konya’nın farklı bölgelerinden aileler çocuklarını buraya getiriyor.
 
Karatay Belediyesi çok güzel bir iş yapmış, tebrikler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR