"Konya uluslararasına açılmalı" Yazardan övgüler yağdı

Konya Kitap Günleri’ne konuk olan Selahattin Yusuf, yapılan fuarın uluslarası olması gerektiğini söyledi.
"Konya uluslararasına açılmalı" Yazardan övgüler yağdı

Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayan Konya Kitap Günleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. İkinci günün konuklarından biri olan Selahattin Yusuf, söyleyişi sonrasında gazetemize özel açıklamalarda buldundu.

‘MUTLULUK VERİCİ BİR ŞEY’

Yusuf, Konya Kitap Günleri’nde olmanın memnuniyetini belirterek şu ifadelere yer verdi; “Konya Kitap Günleri’ndeyiz. Ben geçen yıllarda da geliyordum. Benim için mutluluk verici bir şey. Okurlarımızla görüşüyoruz. Tanışıyoruz. Her sene havası değişiyor. İnsanlar, kitaplar, konular değişiyor. Her sene tazeleniyor olması güzel bir şey. İnsanı zinde tutuyor. İnsanın bazen gücü azalıyor. Karamsarlığa kapılabiliyor. Ama bu tür organizasyonlarla o gücü tekrar tazeliyor.”

konya-kitap-gunleri-selahattin-yusuf.jpg

‘KONYA’DA ATMOSFER ÇOK GÜZEL’

Konya’daki atmosferin çok güzel olduğunu söyleyen Yusuf, şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı; “Konya’daki atmosfer her zaman çok güzel. Benim gittiğim fuarlar içinde en düzenli işleyen fuarlardan birisi burası. Gerçekten takdiri hak ediyor. Bu fuarın artık uluslararası olması gerekiyor. Uluslararasında parlak isimlerin buraya gelmesi gerekir. Fiziksel olarak çok müsait. İlgi zaten çok fazla var.”

konya-kitap-gunleri-selahattin-yusuf-001.jpg

SELAHATTİN YUSUF KİMDİR?

Selahattin Yusuf, Türk yazar. 1974 yılında Trabzon’da doğdu. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Fakültede arkadaşlarıyla birlikte dört yıl boyunca çıkardığı Mektebi Mülkiye dergisinde felsefe ve edebiyat yazıları yazdı. Üniversiteden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. Siyaset Bilimi dalında hazırladığı tezini savunmadan bıraktı ve akademik çalışmalarına son verdi. Edebiyata yöneldi. Serbest yazarlık yapmaya başladı.

 Muhabir
Etiketler :