Konya'da 150 bin lira ödüllü yarışma! Herkes kazanabilir

Konya’da 150 bin lira ödüllü fotoğraf yarışması için başvurular devam ediyor İşte detaylar…
Konya'da 150 bin lira ödüllü yarışma! Herkes kazanabilir

Konya'da Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmi’nin vuslatının 750. yılı anısına, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Mevlana ve İnsan” temalı fotoğraf yarışmasının başvuruları devam ediyor.

f7axz3swmaare7s.jpeg

Yarışma için son başvuru tarihi 17 Kasım 2023. Toplam ödül ise 150 bin lira.

‘BU FOTOĞRAFLAR ÖNDE OLACAK’

Yeni Haber Gazetesi Yazarı ve yarışma jürilerinden Hakan Bahçeci, yarışmaya katılım sağlayacak herkese başarılar dileyerek şu ifadelere yer verdi; “Vuslatın 750’nci yılı. Bu tür tarihe ve düşünceye mal olmuş insanların bize katkısı çok fazla. Mevlana’nın Konya için özel bir yeri var. Çok önemli, çok kıymetli. Bu yüzden her türlü sanatsal uğraşıya konu edinerek tema haline alınabilecek bir mevzu. Bu yüzden yarışmada fotoğrafın diliyle Mevlana ve insan anlatılmak istendi.

94-b.jpg

Normalde farklı yarışmalarda 1,2 ve 3’üncüler seçilirken, bu yarışmada 1,2 ve 3’üncü olmadan, gönderilen tüm fotoğraflar arasından 50 adet seçilecek. Seçilen fotoğraflar sergilenecek. Ödül rakamı da olukça yüksek. Dereceye giren her yarışmacıya aynı miktarda ödül verilecek. Bunun da Mevlana’nın eşitlik ilkesine işaret edecek bir husus olacağının kanaatindeyiz. Katılımın oldukça fazla olacağının kanaatindeyim. Fotoğrafın temel ilkeleri, estetik bakış açısı ve temaya uygun fotoğraflar çok daha önde olacak. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum.”

 Muhabir
Etiketler :