Konya'da 3 yıl önce kuruldular, yüzlerce makine sattılar!

Konya'da 3 yıl önce kurulan Mikrokon Makina firması, bu kısa zaman içerisinde dört farklı fuara katılım sağladı. Markalarını hızlı bir şekilde duyurduklarını dile getiren firma sahiplerinden Dursun Mutlu yüzlerce makine sattıklarını dile getirdi.
Konya'da 3 yıl önce kuruldular, yüzlerce makine sattılar!

Otomat tezgahları ve çubuk sürücüler satışı yaptıkları Mikrokon Makina firmasını 2020 yılında kurduklarını söyleyen firma sahiplerinden Dursun Mutlu, "Markamızı 3 yıl önce ortağım Ömer Mehmet Bağcı ile birlikte kurduk. Ben satışa bakıyorum ortağım da servise bakıyor. Toplamda 12 kişilik ekibimiz var. Firmamız Elit Sanayi Sitesinde bulunuyor. Yerli üretim makineler satıyoruz. Bünyemizde Mekay serileri var.Tamamen Türkiye'de üretiliyor ve otomat tezgahları yapıyorlar. Mekay'ın tüm ürünleri bünyemizde bulunuyor. Biz onun bölgedeki satışını yapıyoruz. Ayrıca çubuk sürücüler satıyoruz. Onlar da Akdem Grup tarafından Konya'da üretiliyor. Onun da satışını yapıyoruz. Mekay'ın ürünlerini Konya'da yalnızca biz satıyoruz. Makron CNC Türkiye'de satış yapıyor. Biz de onun alt bayisi olarak iç anadolu bölgesinde satış yapma yetkisine sahibiz." ifadelerini kullandı.

mikrokon-makina-11.jpg

YÜZLERCE MAKİNE SATTILAR

Kısa zaman içinde piyasaya yüzlerce makine sattıklarını dile getiren Dursun Mutlu, "3 yıl içerisinde sadece Konya'da 50'yi aşkın makine, 100'ü aşkın da çubuk sürücünün piyasaya satışını gerçekleştirdik. Türkiye çapında ise Mekay'ın 450 tane çalışan makinesi, yaklaşık 400 tane de çubuk sürücümüz piyasada bulunuyor. Bizler tedarik ettik." diye konuştu.

mikrokon-makina-9.jpg

'DÖRT FUARA KATILDIK'

Üç yılda dört fuara katılım sağladıklarını belirten Dursun Mutlu, "Açıldığımızdan bu yana 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde dört farklı fuara katılım sağladık. İstanbul ve Konya'daki fuarlara katıldık, geçen senekli MAKTEK'te de standımızı açmıştık. Bu seneki MAKTEK fuarı beklentimizin çok çok üstünde iyi geçti. Tahminimizden daha fazla talep aldık. Verimli görüşmeler yaptık, beğeniler topladık. Bu sene yabancılardan da fazlasıyla ilgi duyanlar oldu. Bu fuarda yeni anlaşmalar sağladık." dedi.

mikrokon-makina-4.jpg

AYNI ÜRÜNLER ALMANYA'DA DA SERGİLENDİ

Almanya'da düzenlenen Emo fuarında sergilenen ürünleri Konya'daki MAKTEK fuarına getirdiklerini belirten Dursun Mutlu, "MAKTEK Konya'da fuara koyduğumuz makineler Almanya'da düzenlenen Emo fuarında sergilenen makineler. O fuarda da görücüye çıkmıştı, aynı makineleri Konya'daki fuarımıza getirdik. O fuara Mekay üretici olarak kendisi katılmıştı." ifadelerini kullandı.

mikrokon-makina-5.jpg

'YERLİ ÜRETİM MAKİNELERİ SATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Bünyelerinde yerli üretim makineler bulundurduklarını ve bunları satmaya devam edeceklerini kaydeden Dursun Mutlu, "Türkiye'de üretilen, yerli üretim olan makineleri satmaya devam edeceğiz. Bu makineleri zaten Türkiye'de üretebilen 3 tane firma var. Birisinin mümessili biziz. Aynı şekilde çubuk sürücüde de yerli üretim yapan 3 firmanın birisinin mümessilliğini yapıyoruz. Hasan Yılmaz Hırdavat, sattığımız makinelerin kullanılabilecek tüm ekipmanlarını müşterilerimize tedarik edebiliyor." diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER

mikrokon-makina-10.jpg

mikrokon-makina-8.jpg

mikrokon-yeni.jpg

mikrokon-makina-2.jpg

mikrokon-makina-12.jpg

mikrokon-makina-13.jpg

mikrokon-yeni-2.jpg

mikrokon-makina-3.jpg

mikrokon-makina-6.jpg

mikrokon-makina-7.jpg

mikrokon-makina-15.jpg

Etiketler :