Konya’da 471 bin 20 öğrenci karne alacak

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 2021/2022 Eğitim Öğretim Yılı Yılsonu mesajında 471 bin 20 öğrencinin karne alacağını söyleyerek, “Bu tatil döneminin kültürümüze ve inanç değerlerimize uygun nice güzel hatıraya imza atacağınız bereketli 3 ay olmasını diliyorum” dedi.
Konya’da 471 bin 20 öğrenci karne alacak

2021/2022 Eğitim Öğretim Yılı, karnelerin alınmasıyla sona eriyor. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, eğitim-öğretim yılının bitmesi dolayısıyla öğretmenlere, velilere ve öğrencilere seslenerek yılsonu mesajı yayınladı.

Büyük açıklamasında, “2021/2022 Eğitim Öğretim Yılının sona erdiği 17 Haziran 2022 tarihi itibariyle, ilimizde 471.020 öğrencimiz karnelerini alacak ve hak ettikleri yaz tatiline girmiş olacaklardır. Öncelikle bu süreci tamamlayıp yaz tatilini hak eden öğrencilerimizi gönülden kutluyorum. Öğretmenlerimiz, bu tatil sürecinin bir taraftan bedeni yorgunluğunuzu almasına diğer taraftan da kutlu mesleğinize daha bir şevkle bağlanmanıza vesile olmasını diliyorum. ebeveynler olarak yaz tatilinde çocuklarımızla daha çok vakit geçirmenizi ve birlikte kültürümüzün gereklerine uygun faaliyetlere katılım sağlamanızı yürekten diliyorum. Sevgili öğrencilerimiz, Her yerde ve her fırsatta söylendiği gibi geleceğimizi imar ve inşa edecek olan sizlersiniz. Omuzlarınızdaki bu kutlu yük, sizleri hayata karşı daha donanımlı ve tedbirli yetiştirmeli. Almış olacağınız karneler, sizleri değerlendirmede yegâne ölçüt asla değildir. Karnelerinizdeki notlar elbette önemlidir ama ondan daha önemli olan sizlerin üzerinde yaşadığımız vatana, mensubu olduğumuz millet ve medeniyete layık bir insan olmanızdır. Bu tatil döneminin kültürümüze ve inanç değerlerimize uygun nice güzel hatıraya imza atacağınız bereketli 3 ay olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Konya’mızın ve ülkemizin eğitim öğretim sürecine katkı sunan herkese teşekkürler ediyor, önümüzdeki eğitim yılına huzur ve sağlıkla kavuşmayı temenni ediyorum” dedi.

Etiketler :