Konya’da aday adaylığı için ismi en çok konuşulan isimler!

14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde Konyalı kamu görevlilerinden kimlerin istifa edip AK Parti’den aday adayı olacağı kulislere yansımaya başladı. Alınan bilgilerine göre Meram’da başkanlık yapmış 3 isim ve bir başkan adayı AK Parti’den aday adayı olacağı kamuoyunda konuşuluyor. Bu isimlerin yanında iki bakan yardımcısının da aday adayı olacağı bilgisine ulaştık.
Konya’da aday adaylığı için ismi en çok konuşulan isimler!

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Aday Adaylığı için başvuru süreci başladı. AK Parti’den kamu görevinde olanlardan kimlerin istifa edileceği bu haftanın en çok merak edilen konusu. Milletvekilliği seçiminde aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin 16 Mart Perşembe saat 17.00'ye kadar istifa etmesi gerekiyor. AK Parti’nin Anadolu’da en çok aday adayı çıkardığı şehirlerden birisi olan Konya. Konya kulislerinde dolaşan, Konya’da kimlerin aday adayı olacağı bilgilerini sizler için derledik.

mehmet-baykan-1-1-1jpg.jpg

BAYKAN, “SPORA MOLA” MI DİYECEK?

Edindiğimiz bilgilere göre seçmeni ve Konya siyaset dünyasını meraklandıran isimlerin başında Mehmet Baykan geliyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın aday adayı olacağı yüksek sesle dile getirilmeye başlanırken, Genel Müdür Baykan ise bu konuda sorulan sorulara olumsuz cevap vermiyor.

Mehmet Baykan, 2004 yılında AK Parti’den Meram Belediyesi Başkanlığı için aday adayı olmuştu. O dönem aday olamayan Baykan, bürokrasi görevine devam etmişti.

1556777203702-32232323.jpg

MERAM’IN ESKİ BAŞKANI TUZCUOĞLU ADAY ADAYI OLACAK MI?

2004 yılındaki Meram Belediye Başkanlığını Refik Tuzcuoğlu kazanmıştı. Refik Tuzcuoğlu, bir dönem Meram Belediye Başkanı yaptıktan sonra Ankara’da çeşitli alanlarda kamu görevi yapmıştı. Tuzcuoğlu, şu anda, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi görevinde bulunuyor.

Refik Tuzcuoğlu’nun da 2023 Genel Seçimlerinde aday adayı olacağı Ankara’da konuşulan ve Konya’ya yansıyan konulardan birisi oldu.

unnamed-008.jpg

SERDAR KALAYCI, YENİDEN SİYASETE Mİ DÖNECEK?

Refik Tuzcuoğlu’nun Meram Başkanlığından sonra ise yine 2009-2014 yılları arasında Meram’da belediye Başkanlığı yapan Serdar Kalaycı aday adaylığı için adı geçen başka biri bürokrat. Eski Başkan Serdar Kalaycı da aday adaylığı için ismi geçen isimlerin başında geliyor.

Kalaycı, Cumhurbaşkanlığı İnşaat Daire Başkanı olarak görev yapıyor.

26116482-1752595441457411-4807999661398770033-o.jpg

FATMA TORU’NUN ADAY ADAYLIĞI KONUŞULUYOR

Meram başkanlarıyla ilgili kamuoyunda dolaşan bilgilerden diğeri ise Meram’ın bir önceki dönem belediye başkanı Fatma Toru.

Fatma Toru, Serdar Kalaycı’dan Meram Belediye Başkanlığı görevini devralmış, 2019 seçimlerinde bu görevi Mustafa Kavuş’a devretmişti.

Fatma Toru için kadın aday adaylarının başvuru sayısı ve kimler olduğu önem arz ediyor. Toru’nun şartlar kendisi için uygun bir vasatta ise adaylık için çıkacağı, değilse temkinli davranacağı öngörülüyor.

Aday adaylığı konuşulan Fatma Toru, şu anda Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

KONYALI İKİ BAKAN YARDIMCISI ADAY ADAYI OLACAK MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Konyalı Mehmet Emin Birpınar’ın da AK Parti Konya Milletvekili aday adayı olacağı bilgisi kamuoyunda dillendirilmeye başlanıldı.

mehmet-emin-birpinar.jpg

Prof. Dr. Birpınar, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

AK Parti’den aday adayı olacak kamu görevlileri arasında Konyalı diğer bir bakan yardımcısı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede oldu. Hasan Büyükdede, daha önce İstanbul İl Özel İdare Başkanlığı yapmıştı. Büyükdede’nin Konya’dan değil ancak İstanbul’dan aday adayı olması muhtemel bilgiler arasında yer alıyor.

hasan-buyukdede.png

Bu hafta yoğun şekilde kamu görevlilerinin aday adayı olmak için başvuracağı sürece giriliyor.

SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :