Konya'da Aile Okulu’nda 21 bin veli eğitim aldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Aile Okulu projesi kapsamında il genelinde toplam 21 bin veliye "sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite" başlıkları üzerine 44 saatlik bir eğitim verildi.
Konya'da Aile Okulu’nda 21 bin veli eğitim aldı

Aile Okulu Projesi kapsamında Türkiye genelinde ise 1 milyon aileye ulaşıldı. Milli kültürün yabancılaşmaya ve sosyal yozlaşmaya karşı muhafaza etmek, geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerin yazılı, sözlü ve görsel basın/ yayınların zararlı içeriklerine maruz kalmaları sonucu bedensel ve zihinsel gelişimlerinin olumsuz etkilenmesini önlemek amacıyla başlatılan proje kapsamında velilere yönelik eğitim programları düzenlendi.

aile-okulunda-21-bin-veli-1.jpeg

Proje kapsamında Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulunda düzenlenen eğitime katılan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yaptığı konuşmada Aile Okulu projesinin önemine vurgu yaptı. Yiğit, konuşmasında, “Eğitim sadece okul merkezli öğrenmelerle değil, velilerimizin bilinçlilik düzeylerinin artması ile de yakından alakalıdır. Bu proje ile okul-aile-öğrenci birlikteliğinin güçleneceği ve sonucunda eğitime olumlu katkılarının olacağı beklenmektedir” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit daha sonra Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulunda düzenlenen eğitime katılan ve sertifika almaya hak kazanan velilere belgelerini takdim etti. İl Müdürü Murat Yiğit’e program sırasında Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar eşlik etti.

aile-okulunda-21-bin-veli-3.jpg

MERAM’DA EĞİTİMLER YAPILDI

Eğitimler kapsamında, Meram Halk Eğitim Müdürlüğü'nden Eğitim alan Şehit Mehmet Lütfi Gülşen nadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Erdal Handemi, projeye velilerin ilgisinin yoğun olduğundan bahsederek ailelerin çocuklarıyla iletişim becerileri, aile ilişkilerinin ve ahlaki gelişiminin artığını ifade etti.

aile-okulunda-21-bin-veli-2.jpg

Meram Halk Eğitim Müdürü Recai Şentürk, hayat boyu öğrenme kapsamında verilen bu seminerlerin başarılı bir şekilde devam ettiğini, 14 farklı başlıkta süren eğitimlerin katılımcı ailelere birçok süreçte çocuklarına çok boyutlu olarak nasıl destek olacaklarını söyledi.

aile-okulunda-21-bin-veli-6.jpg

Şentürk, “İyi ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek için ailelerin bilinçlenmesi, bilgilenmesi çok önemli, eğitimlerimiz tüm halkımıza açık bir şekilde devam etmektedir" dedi. Öte yandan Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Halk Eğitim Merkezinde devam eden "Aile Okulu Projesi" eğitimine katılan velileri ziyaret ederek proje hakkında açıklamalarda bulundu.

aile-okulunda-21-bin-veli-4.jpg

Etiketler :