Konya'da bu destekle öğrencilerin yüzü güldü

Konya'da Meram Belediyesi, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını kırtasiye yardımı ile sevindirdi. Belediye, sosyal yardım alan ailelerin ilkokul ve ortaokula giden tüm çocukları için ‘Eğitim Kartı Desteği’ verdi.
Konya'da bu destekle öğrencilerin yüzü güldü

Meram Belediyesi, her yıl gerçekleştirdiği kırtasiye yardımını bu yıl da sürdürdü. Meram Belediyesi’nden sosyal yardım alan ailelerin ilkokul ve ortaokula giden tüm çocukları için 750,00 TL ‘Eğitim Kartı Desteği’ verdi. Kırtasiye alışverişlerinde geçerli olacak kartlar randevu oluşturularak ailelere dağıtıldı.

KAVUŞ; “KIRTASİYE DESTEKLERİYLE DE ÇOCUKLARIMIZIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRÜYORUZ”

Sosyal belediyecilik alanında pek çok örnek ve değerli çalışmanın altına imza attıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kırtasiye yardımını hem ailelere hem de eğitime önemli bir destek olarak gördüklerini belirtti.

konyada-bu-destekle-ogrencilerin-yuzu-guldu.jpg

Meram Belediyesinin çocukların ve gençlerin eğitimlerine her yönden ciddi destekler verdiğini hatırlatan Başkan Mustafa Kavuş, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en güzel şekilde eğitim alabilmeleri adına her zaman elimizi taşın altına koymuş bir kurum olarak yeni eğitim öğretim yılı başında ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarının yanında olmayı her zaman bir görev olarak adlettik. Devletimiz tüm çocuklarımıza kitaplarını ücretsiz olarak temin ediyor biz de yıl boyunca ihtiyaç duyacakları kırtasiye malzemelerini yükleniyoruz. Bu çerçevede 2 bin 170 çocuğumuza 750 TL’lik eğitim kartları dağıttık. Daha önceki yıllardan ve diğer uygulamalardan farklı olarak bu eğitim öğretim yılında çocuklarımıza kırtasiye malzemeleri vermek yerine alışveriş kartı verdik. Aileler böylelikle çocuklarının eksiklerini belirlenen kırtasiyeden istedikleri gibi alabilecekler. Güle güle kullansınlar inşallah. Ailelerine, vatanlarına ve milletlerine hayırlı birer birey olarak yetişmeleri için bizler yanlarında durmaya devam edeceğiz.”

Etiketler :