Konya’da büyük tehlike sürüyor! Konyalılara uyarılar peş peşe geliyor

Konya’da beklenen don tehlikesi sürüyor. Uyarılar ise peş peşe gelmeye devam ediyor.
Konya’da büyük tehlike sürüyor! Konyalılara uyarılar peş peşe geliyor

Konya’da 9 Mart Cumartesi saat 22:00 itibariyle başlayan don tehlikesi, 11 Mart Pazartesi günü 09:00’a kadar sürecek. Yaşanabilecek don uyarısına karşı ise çiftçi ve vatandaşlar uyarıldı.

gin3recweaapftc.jpeg

METEOROLOJİ UYARDI

Meteorolojiden yapılan açıklamada şu sözler yer aldı; “Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde hafta sonunda sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, Marmara’nın güneyi (Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir ), ile İç Ege’de (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak) hafif şiddette, Pazar ve Pazartesi günleri İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif yer yer orta şiddette, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde orta şiddette yer yer kuvvetli don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Başlama-Bitiş Zamanı: 09.03.2024 22.00-11.03.2024 09.00”

thumbs-b-c-2e020114492add9f94dd2e68753c380a.jpg

AKOM’DAN DONDAN KORUNMA ÖNERİLERİ

Don için uyarıda bulunan AKOM, ardından zirai dondan korunma yöntemlerini de açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bitkisel üretimde don riski olan alanlarda üretimin yapılmamasına dikkat edilmelidir. Vadi tabanlarında, dar havzalarda, çukur bölgelerde donan hassas bitkiler yetiştirilmemelidir. Don riski olan alanlarda geç çiçeklenen çeşitlerin olmasına dikkat edilmelidir. Ürünlerin üstü toksik olmayan protein köpükleri ile kaplanarak dondan korunma sağlanabilir. Don olayına hassas bitkilerin yetiştirildiği yerlerde don tehlikesi başlamadan önce yabancı otlar temizlenmelidir.”

giork5jwaaah-08.jpeg

 Muhabir
Etiketler :