Konya'da Gazeteciler Gününde 2 sahte gazeteci yakalandı

Konya Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda yaptığı başarılı uygulamalara bir yenisini daha ekledi. Sahte basın kartı veya sahte polis basın kartı kullanarak kendilerini gazeteci olarak tanıtıp resmi belgede sahtecilik yapan iki şahıs daha gözaltına alındı.
Konya'da Gazeteciler Gününde 2 sahte gazeteci yakalandı

Sahte basın kartı veya sahte polis basın kartı kullanarak kendilerini gazeteci olarak tanıtıp resmi belgede sahtecilik yapan şahıslara göz açtırılmıyor. Konya Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda yaptığı başarılı uygulamalara bir yenisini daha ekledi. Konya'da araçta sahte basın kartı taşıdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesi'ndeki uygulama noktasında bir otomobili durdurdu. Gazeteci olduklarını öne süren Zahid Y. ve Mehmet K'nin bulunduğu aracın camındaki basın kartının sahte olduğu tespit edildi. Emniyete götürülen iki kişi hakkında, "resmi belgede sahtecilik" suçundan işlem başlatıldı.

konyada-gazeteciler-gununde-2-sahte-gazeteci-yakalandi-1.jpg

AKILLANMIYORLAR

Konya Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda aynı suçtan dolayı iki şahıs hakkında daha işlem yapmıştı. Polis Basın yaka kartıyla kendisini polis olarak tanıtıp havalimanı güvenlik noktasından yakınlarını karşılamak için girmeye çalışan bir şahıs polisin dikkatinden kaçmamıştı. Olay şöyle olmuştu: Havalimanında görevli polisler tarafından yakalanan şahsın üzerinden 2 adet Polis Gücü Haber Gazetesi sahte basın kartı ve 1 adet Polis Mensupları Sevenler Derneği kartı çıktı. Fatih T. İsimli şahsın elindeki sahte basın kartlarına polisler tarafından el konulurken şahıs hakkında Kamu Görevinin Usulsüz Üstlenilmesi suçundan işlem başlatıldı.

konyada-gazeteciler-gununde-2-sahte-gazeteci-yakalandi-2.jpg

TRAFİKTE ÜSTÜNLÜK ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Konya Emniyet Müdürlüğü 2022 yılının son günlerindeki bir diğer çalışmasında da yol kenarına park etmiş bir aracın camında takılı olan Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Kartını tespit etmişti. Araç ve araç sahibi Kazım A. üzerinden yapılan sorguda basınla herhangi bir bağlantısının olmadığı ve kartın sahte olduğu ortaya çıkmıştı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıs hakkında Kamu Görevinin Usulsüz Üstlenilmesi Suçundan işlem başlatılmıştı.

HER KARTI BASIN KARTI SANMAYIN!

Son zamanlarda rastlanan sahte polis gazetesi, polis basını tarzında kendisini emniyet mensubu ya da Emniyet Müdürlüğüne bağlı basın görevlisi olarak tanıtan şahıslara karşı, vatandaşların itibar etmemeleri ve dikkatli olmaları konusunda Konya Emniyet Müdürlüğü uyarılarda bulundu.

Etiketler :