Konya’da geliştirdiği projeyle Mahallesinin “İyilik perisi” oldu

Konya’nın Yunak ilçesinde duyarlı bir vatandaş öncü olduğu ve mahallesinin muhtarıyla birlikte yaptığı ‘İmkânı olan Koysun, İhtiyacı olan alsın” projesiyle ihtiyaç sahibi ailelere temel gıda yardımı başlattı.
Konya’da geliştirdiği projeyle  Mahallesinin “İyilik perisi” oldu

Yunak’ta Mustafa Kandemir isimli vatandaş, ihtiyacı olan ailelere temel gıda yardımı yapmak için yeni bir proje geliştirdi.

Kandemir, ilk önce imkânı olan vatandaşların kendi rızasıyla yapacakları bir yardım yapacakları ve ihtiyacı olanın alması için bir projeye düşündü. Daha sonra düşündüğü projeyi raf sistemiyle mahalleye koyma fikri doğdu. Mahalle muhtarıyla görüşen Kandemir, “İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın” ismini verdiği bir raf yaptırdılar ve mahallenin girişine koydular. Bu sistemle imkanı olan vatandaşlar temel gıda maddesi alıp rafa koyarken, ihtiyacı olan vatandaşlar da bu raftan istediğini alabiliyor.

327133302-846686423095914-3351136178543497531-n.jpg

BAZI AİLELERİN ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİĞİNİ GÖRDÜK

Konya’nın Yunak ilçesinde özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak görev yapan Mustafa Kandemir, son zamanlarda ekonomik ve maddi sıkıntıların yaşandığını ifade ederek, “Görüyoruz ki bazı insanlarımız ve ailelerimiz maddi imkansızlıklar yüzünden zor zamanlar geçiriyor. Bu durum başta tüm duyarlı insanlar olmak üzere beni de derinden etkiledi. Bu bağlamda nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz diye düşünürken aklıma bu fikir geldi” diye konuştu. Yunak’taki yetkililerin ve özellikle mahalle muhtarlarının kendi mahalle konaklarında oluşturacakları bir raf ile imkanı kısıtlı olan ailelere yardım edilebileceğinin altını çizen Mustafa Kandemir, “Her mahalle muhtarımız kendi mahallesindeki muhtarlık binasına böyle ufak bir raf koysun, mahallenin zenginleri de oraya para yerine ana gıda malzemeleri ve her evin ihtiyaçlarını kapsayan bir şeyler bıraksın. Gerçek manada ihtiyacı olanda gelsin muhtarlık binasından ihtiyacı kadar olanı alsın” dedi. Kandemir, böylelikle hiç mahalle de ihtiyaç sahibi ailenin kalmayacağını veya yoksul ailelere destek olacak hayırseverler içinde çok büyük bir hizmet olduğunu söyledi.

327149966-3426516654231612-5436890711640432202-n.jpg

 Muhabir
Etiketler :