Konya'da Hollanda modeli hayvancılık kampüsü kurulacak

Konya’da hayvancılık için önemli gelişme. Bakan Özer’in talimatları ile Hollanda modeli hayvancılık kampüsü oluşturuluyor.
Konya'da Hollanda modeli hayvancılık kampüsü kurulacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) küresel gıda krizinin tüm dünyada etkisini gösterdiği ve üretimin çok önemli hale geldiği bu dönemde tarım alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi için harekete geçti. Tarım liseleri, dünyadaki en iyi model uygulamalarla yeniden şekillendirilecek. Bu kapsamda geçen ay Hollanda'ya giden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu ülkeyle işbirliği yapılacağını, Antalya'da tarım, Konya'da da hayvancılık eğitimi kampüsleri kuracaklarını açıkladı.

Özer, ülkemizin tarımsal üretim üssü haline gelmesi için yapılacak çalışmalar kapsamında, Hollanda ile iş birliği içerisinde Konya’da modern hayvancılık kampüsü kurulacağını açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel gıda krizi, tarımsal üretimin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Milli Eğitim Bakanlığı da bu çerçevede sorumluluk üstlenerek tarım ve hayvancılık alanlarında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve modern uygulamaların hayata geçmesi adına önemli çalışmaların altına imza atmaya devam ediyor.

Alanla ilgili en iyi modern uygulamalarla yeniden şekillenen tarım liseleri bu anlamda öncü bir rol üstlenme yolunda ilerliyor. Konya’da da Bakan Özer’in talimatları ile Hollanda modeli hayvancılık kampüsü oluşturuluyor.

hollanda-modeli-tarim-kampusleri-1667928407451.jpeg

4 ALANDA ÇALIŞMA

Kurulacak kampüslerde meslek ve halk eğtim merkezlerinin olacağı "Eğitim Alanı", tarım ve hayvancılıkla ilgili spesifik araştırmaların, verilerin, analizlerin yapıldığı "Araştırma Alanı", son teknolojilerin, şirketlerin, start-up'ların, iyi uygulamaların yer aldığı, "Teknoloji Alanı" ve isteyen tarafların bir arada çalışmalarına olanak sağlayan ziraat ve sera ağırlıklı teknolojilerin yer aldığı "Uygulama Alanı" olacak. Öğrencilere de burs verilmesi sağlanacak.

ULUSLARARASI TANINMA

Hollanda ile işbirliği kapsamında yapılacak çalışmaların, eğitim kampüsünün uluslararası alanda tanınırlığını artıracağını söyleyen Bakan Özer "Tarım ve Ormancılık Bakanlığımızla yeni kurduğumuz işbirlikleriyle kurulacak teknoloji donanım ve laboratuvarında Türkiye tarımına yön verecek çalışmalar yapılabilecek, okul bünyesinde açılacak sürekli eğitim merkezi ile çiftçi eğitimleri, teknik personel ve kurum ve bayi eğitimleri yapılarak sertifikalandırılacaktır. Böylece bölge bir tarım kampüsü haline gelecektir. Son olarak uygulama alanında tarım teknokenti oluşturabilme potansiyeli artacaktır" dedi.

Etiketler :