Konya'da İstişare Toplantısı... Özhaseki: 'Bizim rakibimiz yok, kendimizle yarışıyoruz'

Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısı AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. AK Parti belediyeciliği olarak bir rakiplerinin olmadığını ifade eden Özhaseki, "Bizim rakibimiz yok. Biz adeta kendi kendimizle yarışıyoruz" dedi.
Konya'da İstişare Toplantısı... Özhaseki: 'Bizim rakibimiz yok, kendimizle yarışıyoruz'

'GÜÇLÜ OLMAK BU COĞRAFYADA BİR MECBURİYETTİR'

Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısı AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Zor bir ülkedeyiz, güçlü olmanın bir mecburiyet olduğu ülkede yaşıyoruz. Bu coğrafya zayıf devlet kaldırmıyor. Burada güçlü olmak bir mecburiyettir. Biz de güçlü olmak için bir taraftan çalışmalar yapmaya, bir taraftan da şeytan taşlamaya devam ediyoruz. Tabii genelde böyleyken yerelde de Türkiye'de en güzel işleri yapmaya çalışıyoruz. Bundan dolayıdır ki millet dört seçimdir bize oy veriyor. Bugün Türkiye genelinde bin 390 belediye var. Bin 390 belediyenin 807'si AK Parti olarak hizmet veriyor. Bizden hizmet bekliyorlar biz de gayret ediyoruz"dedi.

konyada-istisare-toplantisi-5.jpg

'BİZİM RAKİBİMİZ YOK, KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ'

AK Parti belediyeciliği olarak bir rakiplerinin olmadığını ifade eden Özhaseki, "Belediyeler olarak bizim tek bir düsturumuz var. O da ayrım yapmaksızın insana hizmet etmektir. Bizim merhamet etmemiz gerekiyor. Şefkatli yaklaşmamız gerekiyor ve sonunda da tevazuyu elden bırakmamamız icap ediyor. Bunun içindir ki zaten her seçimde birinci olmaya da devam ediyoruz. 10 bin yıllık 12 bin yıllık şehirler görürsünüz ama 10 bin yıllık bir devlete rastlayamazsınız.

konyada-istisare-toplantisi-4.jpg

Siz ne kadar şehrinizde uğraşırsanız, siz ne kadar güzel işler yaparsanız, şehre hizmet ederseniz o şehirler daha da canlanır ve içinde yaşayan insanlar da o kadar mutlu olurlar. Güzel bir söz var gittiğim yerlerde tekrarlamaya çalışıyorum. Şehirlerin geleceği o şehirde yaşayan yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Türkiye'de yine fakirimize, fukaramıza, garibanımıza, kenarda kalmışlara herkesin imdadına AK partili belediyeler koştu. 2002'den sonra da marka şehirler sloganı ile bizler daha büyük işler yapmaya başladık. Bizim rakibimiz yok. Biz adeta kendi kendimizle yarışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

konyada-istisare-toplantisi-6.jpg

'KONYA EŞİ GÖRÜLMEMİŞ KAZANIMLAR ELDE ETTİ'

'Konya Modeli Belediyecilik' isimli sunumlarını gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Yaptığımız tüm çalışmalarda insan odaklı yaklaşımı, şeffaflığı, yenilikçiliği, kaynakları verimli kullanmayı, sürdürülebilir kalkınmayı, çevreye duyarlılığı, kültürel değerleri korumayı, bilim ve teknolojiyi, dış ilişkilerin geliştirilmesini ve demokratik yönetim anlayışını esas alıyoruz. Konya'mız bu yönetim anlayışı sayesinde çok kısa bir zamanda eşi görülmemiş kazanımlar elde etti. Yalnızca 4 yıl içerisinde yüzlerce projeyi birer birer hemşerilerimizin istifadesine sunduk. Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanlığı gibi birçok uluslararası birliğin yönetimini şehrimize kazandıran yine Konya modeli belediyecilik anlayışımız oldu. Bizler de Dünya Belediyeler Birliği başta olmak üzere yönetiminde bulunduğumuz tüm uluslararası birlikler aracılığıyla AK Parti belediyeciliğini ve Konya modeli belediyeciliği dünyayı anlatmaya devam ediyoruz. Devraldığımız bayrağı daha da ileriye taşıma gayretindeyiz. Bu vesileyle geçmiş dönemde yaptıkları çalışmalarla konyamıza önemli katkılar sunan saygıdeğer belediye başkanlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" İfadelerini kullandı.

altay.jpg

'10 MİLYAR 783 MİLYON LİRAYI AŞKIN YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK'

Başkan Altay, göreve geldiği 2018 yılından bugüne kadar 31 ilçede güncel rakamlarla 10 milyar 783 milyon lirayı aşkın yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Altay sözlerine şöyle devam etti: "Bütün bu yatırımları hemşerilerimizle istişare ederek, ortak akıl ile hizmete sunduk. Hiç şüphesiz şehirdeki yaşam standartları insana verilen değerler ölçülür. Vatandaşların huzur ve refahını sağlamak, yaşam kalitesini arttırmak, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, insana en yakın yönetim birimi olan belediyelerin en önemli vazifelerinden biridir. Bizler de insan odaklı çalışmaları Konya modeli belediyecilik anlayışımızın önceliklerinden biri haline getirdik. Göreve geldiğimiz günden bugüne çocuklarımızın gençlerimizin anne ve babaların yaşlı çınarlarımızın ve dezavantajlı vatandaşlarımızın şehrimizde mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak için onlarca farklı çalışmaya hayata geçirdik."

konyada-istisare-toplantisi-1.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :