Konya'da karı-koca'nın market hırsızlığı pes dedirtti! "Yolda ihtiyaç olur yanımıza yolluk aldık"

Konya’da akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı yaşandı. Marketlere dadanan şüpheliler maddi değeri yüksek ne kadar ürün varsa hepsini market arabasına yükledi. Ardından elini kolunu sallayarak malzemeleri alıp götürdüler. Hırsızlık şüphelilerinin daha önce de birçok marketten hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

Konya’nın Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi’nde bulunan bir markette hırsızlık olayı yaşandı. Ancak bu hırsızlık diğerleri gibi değil. Markete gelen şüphelilerden biri dışarıdaki arabada beklerken diğeri reyonları tek tek gezerek zeytinyağı, bal, tereyağı, deterjan, şeker gibi maddi değeri yüksek ne kadar gıda ürünü varsa market arabasına yükledi.

konyada-kari-kocanin-market-hirsizligi-pes-dedirtti-2.jpg

MARKETİN GÜVENLİK ZAFİYETİNDEN YARARLANMIŞLAR

Market arabasına yüklediği pahalı gıda ürünlerini bebek bezleriyle gizlemeye çalışan şüpheli çaldığı ürünlerle birlikte market kasasından ödeme yapmadan geçti. Hırsızın marketin güvenlik zafiyetinden yararlanıp çalışanların arasından bu kadar kolay bir şekilde çıkıp gitmesi dikkati çekti.

Çaldığı gıda ürünlerini arabaya yükleyen hırsızlık şüphelisi suç ortağı ile birlikte gözlerden kayboldu. Hırsızlık şüphelisi kadının arabada bekleyen suç ortağının kocası olduğu öğrenildi.

konyada-kari-kocanin-market-hirsizligi-pes-dedirtti-1.jpg

"İL İL GEZİYORUZ YOLDA İHTİYAÇ OLUR YANIMIZA YOLLUK ALDIK"

Yapılan ihbar üzerine Konya Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Market ve market çevresindeki güvenlik kameralarını izleyen polis ekipleri kısa süre içerisinde Hacer Tarhan ve Mehmet Tarhan isimli şüphelileri çaldıkları ürünlerle birlikte kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan hırsızlık şüphelilerinin ifadelerinde "İl il geziyoruz yolda ihtiyaç olur yanımıza yolluk aldık" dedikleri ortaya çıktı.

konyada-marketlerden-hirsizlik-yapan-cift-tutuklandi.jpg

NİĞDE VE AKSARAY'DA DA HIRSIZLIK YAPMIŞLAR

Şüphelilerin daha önce de Niğde ve Aksaray’da da çeşitli marketlerden hırsızlık yaptıkları ve 25 ayrı hırsızlık suçundan dosyaları olduğu öğrenildi. 3 marketten toplam 20 bin lira değerinde hırsızlık yapan şüpheliler sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ele geçirilen ürünler market sahiplerine teslim edildi.

Etiketler :