Konya’da kuraklık tehdidi büyüyor, Barajlardaki seviye diplerde!

Türkiye ve özellikle Konya son yılların en büyük kuraklık sorununu yaşarken, bu kış yağışın az olması kuraklık tehdidini iyice büyüttü. Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre Konya’da kuraklık yüksek boyutta olurken KOSKİ’den alınan raporlara göre de barajlardaki doluluk olanları da 28,50 oldu.
Konya’da kuraklık tehdidi büyüyor, Barajlardaki seviye diplerde!

Türkiye ve Konya son yılların en büyük kuraklık dönemini yaşıyor. Türkiye’nin tahıl ambarı ve tarım şehri Konya’da kuraklık kendini iyice hissettirirken, geçtiğimiz haftalarda yağan kar yağışları da istenilen seviyeye gelmedi. Yağışlar, ocak ayı normaline göre yüzde 52, geçen yıl ocak ayı yağışlarına göre yüzde 62 azaldı. Ocakta en fazla yağış metrekareye 145 kilogramla Antalya, en az yağış 4,7 kilogramla Kars'a düştü. Konya, "olağanüstü kuraklık" şeklinde tanımlanan ileri düzey kuraklığın etkisini gösterdiği iller arasında yer aldı.

Konya’da kuraklık artarken Bağbaşı ve Altınapa barajlarındaki doluluk oranları da korkutucu boyutlara indi. 32 milyon metreküplük Altınapa Barajının doluluk oranı yüzde 34 olurken, 200 milyon metreküplük Bağbaşı barajının doluluk oranı ise yüzde 23 olarak hesaplandı. Bu rakamlar Konya’da kuraklık için büyük alarm verildiği yönünde yorumlar yapıldı.

ayygs-02.png

ayygs-03.png

bagbasi-baraji-su-hacmi.png

altinapa-baraji-su-hacmi.png

İlgili Haberler
 Muhabir
Etiketler :