Konya'da Necip Fazıl'ın anısı bu sergiyle yaşatılıyor

Necip Fazıl Kısakürek, vefatının üzerinden geçen 40. Yılında Konya’da anlıyor. Fikir ve sanatın öncü isimlerinden olan Kısakürek’in fotoğraf ve şiirleri, Mevlana Meydanı’nda kurulan sergi ile insanlar tarafından ziyaret ediliyor.
Konya'da Necip Fazıl'ın anısı bu sergiyle yaşatılıyor

Fikir, sanat ve aksiyon hayatının öncü isimlerinden olan Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 40. yıldönümünde Konya'da çeşitli etkinliklerle anılıyor. 23-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen olan etkinlikler, bugün itibariyle son buluyor. Kısakürek, Mevla Meydanı’nda şiir ve fotoğrafları ile oluşturulan sergide anılarak, ziyaretçileriyle buluşuyor. Kısakürek’in ruhunun bu sergi ile yaşatıldığını dile getiren ziyaretçiler, gazetemize özel görüşlerine yer verdiler.

necip-fazil-kisakurek-7.jpg

‘O GENÇLİĞİN MANEVİ BABASIDIR’

Necip Fazıl Kısakürek’in çok büyük bir değer olduğunu ifade eden Mehmet Karabulut, “Necip Fazıl’ın şiirlerini hep dinledim. Onu adım adım izledim. O gençliğin manevi babasıdır. Onun yaptığı devrim, Cumhuriyet Tarihinde insana yaptığı yatırımlar sebebiyle en büyük devrimdir. Bilhassa İslam gençliği için. Bu yıl vefatının 40. Yılı. Allah rahmet eylesin.

mehmet-karabulut.jpg

Onu andığımız bu sergi çok muhteşem olmuş. Ama onu anlamak her şeyden daha çok önemlidir. Üstat bizim için çok büyük tarihi bir değerdir. O değerin hakkını vermek gençliğin bir görevi olmalıdır. Onu sadece okunmak değil, anlamak çok önemli. Ben onun şiirlerini okurken hep onu canlı bir vaziyetteymiş gibi hissediyorum. Karşımda öyle görüyorum. Herkesi de buraya davet ediyorum. Gençlerimizin, özellikle de imam hatipli gençlerimizin gelmesini öneriyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

veli-acar.jpg

‘HER BİR ŞİİRİNDE FARKLI BİR ANLAM VAR’

Sergide geçmişin canlandırıldığını söyleyen Veli Acar, “Çok güzel bir sergi olmuş. Maziyi canlandırmışlar. Necip Fazıl Kısakürek’in çok güzel şiirleri ve kitapları var. Vatanımızın iyi bir insanıydı. 1978 yılında Kapalı Spor Salonunda kendisi konuşma yapardı. Çok fazla kalabalık olur, ilgi görürdü. Yazdığı her bir şiir bir şey anlatıyor, bir şey ifade ediyor. Şiirlerde anlatılanları anlamak, dinlemek lazım. Sadece okuyup geçilmemeli. Anlamlı sözleri de vardır. ‘Bir sigara içiminden de kısa şu zaman’ diyor. Bu yüzden kendisini anmak adına bu sergi çok güzel olmuş. Bu sergiye tüm Konyalıları bekliyorum.” ifadelerine yer verdi.

eyup-sansoylar.jpg

‘ESERLERİYLE GÜZEL ANILAR BIRAKMIŞ’

Kısakürek’in şiir ve kitaplarıyla güzel eserler bıraktığını vurgulayan Eyüp Şansoylar, “Ben Necip Fazıl Kısakürek’in bir hayranıyım. Bu yıl vefatının 40. Yıldönümü. Allah rahmet eylesin. Burada şiirlerini okumak çok keyif verici. Faydalı bir sergi olmuş.

necip-fazil-kisakurek-1.jpg

Necip Fazıl, önemli İslam şairlerinden bir tanesi. Müslüman da olduğum için ona karşı çok farklı bir sempatim var. Eserleriyle birlikte bize çok güzel anılar bırakmış. Bu sergiye herkesin gelmesini öneriyorum. Özellikle gençlerin Necip Fazıl’ı tanımasını çok isterim. Şiirlerinin, kitaplarının da okunmasını tavsiye ederim.” şeklinde aktardı.

necip-fazil-kisakurek-11.jpg

 Muhabir
Etiketler :