Konya’da Öğretmen Akademileri başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan Konya Öğretmen Akademileri’nin açılış programı yapıldı.
Konya’da Öğretmen Akademileri başlıyor!

Öğretmenleri kişisel, sosyal ve kültürel yönden desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan program doğrultusunda, Konya Öğretmen Akademileri 5 Mart’ta başlıyor.

konyada-ogretmen-akademileri-basliyor-003.jpg

Bu çerçevede uygulanacak "Edebiyat Akademisi", "Sanat Akademisi", "Türk İslam Düşüncesi ve Bilimi Akademisi" ile "Şehir ve Kültür Akademisi" başlıklı eğitimlerde gönüllü öğretmenler, uzman isimlerle bir araya gelecek.

konyada-ogretmen-akademileri-basliyor.jpg

‘ÖĞRETMENLERİMİZ UZMAN İSİMLERLE BİR ARAYA GELECEK’

Açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, projeden bahsederek şu ifadelere yer verdi; “Katılımcı öğretmenlerimiz, her biri uzman isimlerle bir araya gelecek. Bu akademiler sayesinde çocuk ve gençlerimizin daha iyi yetiştirilmesine katkı sağlayacaklar. 4 farklı akademide yapılacak olan Öğretmen Akademileri Mart ayında başlayacak. Tüm akademilerine temsilen bugün ilk dersi verecek olan hocamız Caner Arabacı’ya ve katılım öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmen Akademileri programının hayırlı olmasını diliyorum.”

konyada-ogretmen-akademileri-basliyor-001.jpg

‘SON DERECE ÖNEMLİ BİR PROJE’

Yapılan projenin öneminden bahseden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Nesiller ancak güçlü bir eğitim sistemiyle yetişirse ihya olur. Bir toplumu geleceğe taşıyan öğretmenlerimiz, görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. Konya Öğretmen Akademisi programı, öğretmenlerimizi destekleyecek son derece önemli bir projedir. Haftalık olarak gerçekleştirilecek projemiz haziran ayına kadar devam edecek. Her bir öğretmenimize teşekkür ediyorum. Öğretmen Akademileri projesinin hayırlı olmasını umuyorum.” diye aktardı.

konyada-ogretmen-akademileri-basliyor-002.jpg

‘EĞİTİM EN ÖNEMLİ ALANDIR’

Eğitimin en önemli alanlarından biri olduğunu ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Günümüzün en önemli alanıdır eğitim. Konya gibi bir kadim şehirde bu eğitim hizmetleri hep olagelmiştir. Eğitim alanında çok zengin bir şehirde hizmet ediyoruz. Öğretmenlerimizin bu konudaki fedakarlığının altını çizmemiz lazım. Gençlerimizin geleceğini güvenle önemli noktaya getirilmesini önemsiyoruz. İnşallah bu eğitim projeleri şehrimizde hep daim olacak. Projenin eğitime, gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

konyada-ogretmen-akademileri-basliyor-004.jpg

 Muhabir
Etiketler :