Konya'da otel konforunda hizmet! Hem de ayda 345 TL’ye

Konya'da otel konforunda olanaklar barındıran, öğrencilerin beslenme ve barınma ihtiyaçlarında dünyada en kaliteli ve ucuz hizmeti veren Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu başarılı çalışmalarına devam ediyor.
Konya'da otel konforunda hizmet! Hem de ayda 345 TL’ye

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu otel konforunda hizmet vermeye devam ediyor. Öğrencilerin barınma ihtiyacının yanında beslenme ihtiyaçları da en kaliteli ve ucuz şekilde karşılanıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında barınan öğrencilere yemek yardımı yapılıyor.

Öğrencilerin beslenme ve ihtiyaçlarının karşılamasında önemli rol oynayan KYK yurtlarında, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği yardımı toplamda 120,00 TL olarak uygulanıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için yurtlarda barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı, sabah kahvaltısı için 40,00 TL, akşam yemeği için ise 80,00 TL olmak üzere günlük 120,00 TL olarak uygulanıyor. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere Bakanlıkça yapılan beslenme yardımı, her yıl düzenli bir şekilde öğrencilerin ihtiyaçlarına göre artırılıyor.

KYK YURT FİYATLARI

Yurt kapasitelerinin geçen yıla oranla artış gösterdiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesiyle gençlerin hizmetindeyiz.” İfadelerini kullandı. KYK yurtları 6 farklı tipten oluşuyor. Kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. Peki yurtların fiyatları ne kadar?

1 TİP: 345 ₺

2 TİP: 405 ₺

3 TİP: 405 ₺

4 TİP: 480 ₺

5 TİP: 510 ₺

6 TİP: 570 ₺

BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 19 Ekim Perşembe saat 23.59'a kadar devam edecek olan burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "GSB burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız." ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :